Μετά από δύο χρόνια πραγματοποιείται φέτος η μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Η τελευταία χρονιά που οι μαθητές της Κύπρου παρέλασαν κανονικά και τίμησαν το έπος του 1940, ήταν το 2018 καθώς το 2019 αναβλήθηκε λόγω καιρού και το 2020 λόγω πανδημίας.

Ογδόντα ένα χρόνια από το ιστορικό «ΟΧΙ» των Ελλήνων στην επίθεση της φασιστικής Ιταλίας, οι μαθητές της Κύπρου θα έχουν την ευκαιρία να στείλουν τα δικά τους μηνύματα υπερηφάνειας μέσω της παρέλασης.
«Λοιπόν, Κύριέ μου έχουμε πόλεμο!», είπε ο Μεταξάς και «γεννήθηκε» το έπος του 40′
Στις 11 το πρωί άρχισε η μαθητική παρέλαση, μπροστά από το οίκημα της ελληνικής πρεσβείας στη Λευκωσία. Τον χαιρετισμό της δέχεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον ΥΠΠΑΝ, Πρόδρομο Προδρόμου, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο Ιωάννη Παπαμελετίου και άλλες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές.

Ο καιρός ωστόσο δεν είναι ούτε φέτος σύμμαχος καθώς λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης άρχισε να βρέχει.

Ένεκα της πανδημίας, οι μαθητές/μαθήτριες και φοιτητές/φοιτήτριες που συμμετέχουν διαθέτουν Υγειονομικό Πιστοποιητικό (SafePass), όπως αυτό που ισχύει στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ ο αριθμός των συμμετεχόντων περιορίστηκε περίπου στο ήμισυ σε σχέση με την περίοδο προ της πανδημίας, στη βάση οδηγιών που έχουν δοθεί στα σχολεία.

Το κοινό που παρακολουθεί τις παρελάσεις θα πρέπει να διαθέτει Υγειονομικό Πιστοποιητικό (SafePass) όπως αυτό που προβλέπεται στο ισχύον Διάταγμα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.