Από τα νέα και πλέον δραστικά μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση είναι να θεσπιστεί η δυνατότητα εισόδου στα καταστήματα λιανικής μόνο σε εμβολιασμένους πολίτες - είναι αυτονόητο ότι και οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Tο μετεωρολογικό σύστημα που έπληξε την Ευρώπη με φονικές καταιγίδες και έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, έφθασε και στη χώρα μας. Η θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ των ψυχρών αέριων μαζών που έφθασαν από χθες στην Ελλάδα, με την πολύ ζεστή επιφάνεια της θάλασσας και του εδάφους λόγω των υψηλών θερμοκρασιών των προηγούμενων ημερών δημιουργούν νέφη που φέρνουν καταιγίδες, ισχυρές βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις.

«Μέχρι και την Τετάρτη οι ψυχρές αέριες μάζες που έρχονται στη χώρα μας και η θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ αυτών και των ζεστών εδαφών και της επιφάνειας της θάλασσας πυροδοτεί καταιγιδοφόρα νέφη τα επονομαζόμενα και κουμουλουνίμπους. Τα νέφη αυτά με ανοδικά και καθοδικά ισχυρά ρεύματα θα δώσουν εκτεταμένες μπόρες και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά.

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι όσο πιο ορεινά και ημιορεινά είμαστε τόσο αυξάνεται η πιθανότητα πλημμυρικών φαινομένων λόγω των καταιγίδων. Όσο πιο κοντά στη θάλασσα είμαστε τόσο αυτές οι πιθανότητες μειώνονται.

Το μετεωρολογικό σύστημα επηρεάζει όλη την ηπειρωτική Ελλάδα. Από Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, Ήπειρο μέχρι και ανατολική Μακεδονία. Στα νησιά ο καιρός αναμένεται καλός ενώ στα Εφτάνησα πιθανότατα να έχουμε κάποιες μπόρες και καταιγίδες, όπως και στα ορεινά της δυτικής Κρήτης. Στην Αττική, από το κέντρο και όσο πηγαίνουμε πιο βόρεια εκεί είναι πιο πιθανό να έχουμε μπόρες και καταιγίδες, ενώ από το κέντρο και νοτιότερα, δηλαδή Φάληρο, Γλυφάδα, Βούλα, Βάρκιζα κλπ μειώνονται αυτές οι πιθανότητες».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.