Αν επαληθευτούν οι μετεωρολογικές προβλέψεις, οι καιρικές συνθήκες την Κυριακή θα ευνοήσουν τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η συμμετοχή μπορεί να φτάσει και τις 250 χιλιάδες. Στις εκλογές για την ανάδειξη ηγεσία το 2017 ψήφισαν 212 χιλιάδες μέλη και φίλοι του κινήματος.

Το τελευταίο διάστημα οι δημοσκοπήσεις έχουν προκρίνει τρεις από τους έξι υποψήφιους και από τους τρεις ο ένας στο τέλος θα μείνει εκτός. Οι κ.κ Λοβέρδος, Παπανδρέου και Ανδρουλάκης φαίνεται, με τα έως τώρα δεδομένα, να αποτελούν τα φαβορί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αποκλείονται και οι εκπλήξεις.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται και στους υπόλοιπους τρεις υποψήφιους τους κύριους Καστανίδη, Γερουλάνο και Χρηστίδη καθώς το ερώτημα για αυτούς είναι, σύμφωνα με τα δημοσκοπικά δεδομένα, σε ποιον υποψήφιο θα κατευθύνουν την ψήφο όσων μπορεί να επηρεάσουν τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

Φαινομενικά οι τρεις υποψήφιοι που θα μείνουν εκτός δεύτερου γύρου ταυτίζονται περισσότερο με τον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς οι ψηφοφόροι τους προέρχονται από την ίδια σχεδόν δεξαμενή, κόντρα σε κάθε περίπτωση στους κυρίους Ανδρουλάκη και Λοβέρδο.

Επίσης ένα ενδιαφέρον ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα γίνει στο δεύτερο γύρο εάν κάποιος εκ των Ανδρουλάκη και Λοβέρδου μείνει εκτός δεύτερης Κυριακής. Θα αναγκαστεί να σύμπλευση με αυτόν που θα παραμείνει εντός της κούρσας ή θα αφήσει «ελεύθερους» τους ψηφοφόρους του;

Όσοι γνωρίζουν καλά την ανθρωπογεωγραφία και τις ιδεολογικές διαφορές εντός του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι χωρίζει τους κύριους Ανδρουλάκη και Λοβέρδο τεράστια απόσταση, είναι δυο διαφορετικοί κόσμοι.

Η απάντηση στο τι θα κάνουν την δεύτερη Κυριακή, στην προσπάθεια και των δύο να μείνει εκτός ο Γιώργος Παπανδρέου, θα δοθεί το βράδυ της επόμενης Κυριακής, επαληθεύοντας ή μη τις έως τώρα δημοσκοπήσεις.

Κρίσιμος παράγοντας η συμμετοχή
Όλα φυσικά θα εξαρτηθούν από τη συμμετοχή του κόσμου και αν θα ψηφίσει τελικά η κοινωνία ή ο κομματικός μηχανισμός. Στη μία ή την άλλη περίπτωση φαίνεται να ευνοούνται συγκεκριμένοι υποψήφιοι.

Στη Χαριλάου Τρικούπη κάνουν υπολογισμούς για τη συμμετοχή του κόσμου που, όπως λένε, υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ξεπεράσει εκείνη των εκλογών του 2017, όταν είχε αναδειχθεί ηγέτις της Κεντροαριστεράς η Φώφη Γεννηματά, την πολιτική παρακαταθήκη της οποίας επικαλούνται όλοι οι υποψήφιοι.

Αν επαληθευτούν οι μετεωρολογικές προβλέψεις, οι καιρικές συνθήκες την Κυριακή θα ευνοήσουν τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η συμμετοχή μπορεί να φτάσει και τις 250 χιλιάδες. Στις εκλογές για την ανάδειξη ηγεσία το 2017 ψήφισαν 212 χιλιάδες μέλη και φίλοι του κινήματος.

Αν υπάρξει μεγάλη συμμετοχή του κόσμου θα σημαίνει και «σπάσιμο» των κομματικών μηχανισμών που ορισμένοι έχουν κινητοποιήσει στο έπακρο.

Συνεργάτες των τριών υποψηφίων, Νίκου Ανδρουλάκη, Ανδρέα Λοβέρδου και Γιώργου Παπανδρέου που προκρίνονται το τελευταίο διάστημα για την πρώτη και τη δεύτερη Κυριακή τονίζουν πως όλα θα κριθούν από το πόσοι θα προσέλθουν στις κάλπες για να ψηφίσουν.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι
Σύμφωνα με την Επιτροπή Καταστατικού και Εκλογικών Διαδικασιών (ΕΔΕΚΑΠ), στην Ελλάδα οι κάλπες θα είναι ανοικτές από 7:00 έως 19:00, ενώ οι ώρες λειτουργίας των εκλογικών τμημάτων στις χώρες του εξωτερικού είναι οι εξής:

Στα εκλογικά τμήματα της Αυστραλίας από 10:00 έως 19:00 τοπική ώρα
Στα εκλογικά τμήματα της Κύπρου από 9:00 έως 19:00 τοπική ώρα
Στα εκλογικά τμήματα των χωρών της Ε/Ε από 9:00 έως 17:00 τοπική ώρα
Στα εκλογικά τμήματα της Αγγλίας από 12:00 έως 18:00 τοπική ώρα
Στα εκλογικά τμήματα των ΗΠΑ από 9:00 έως 16:00 τοπική ώρα
Στα εκλογικά τμήματα του Καναδά Μόντρεαλ από 9:00 έως 15:00 και Τορόντο 9:00 έως 14:00 τοπική ώρα.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, είναι μέλη ή φίλοι του Κινήματος Αλλαγής ή κατά την ημέρα της ψηφοφορίας συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση εγγραφής. Όλοι όσοι ψηφίσουν καταβάλλουν συνδρομή τριών (3) ευρώ, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα διεξαγωγής της διαδικασίας. Δικαίωμα ψήφου δεν έχουν πολίτες που είναι εγγεγραμμένα μέλη άλλου κόμματος.

Στα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, οι οποίοι θα πιστοποιούνται με την ίδια διαδικασία που θα γίνεται η πιστοποίηση στα εκλογικά τμήματα του εσωτερικού και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη ή φίλοι θα καταθέτουν συμπληρωμένη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου.

Τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής προκειμένου να ψηφίσουν πρέπει να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο με το έγγραφο ταυτοποίησης τους και αφού μπουν στο παραβάν με το ψηφοδέλτιο και τον φάκελο που θα τους δοθεί από την Εφορευτική Επιτροπή, να σημειώσουν έως έναν (1) σταυρό δίπλα στο όνομα του υποψηφίου που επιθυμούν. Έπειτα, μόλις τοποθετήσουν το ψηφοδέλτιο στον φάκελο, τον δίνουν στον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής, ο οποίος τον σφραγίζει και τον μονογράφει. Τέλος, οι ψηφοφόροι ρίχνουν τον φάκελο στην κάλπη.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.