ΕΜΒΟΛΙΟ : Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για κοινωνικό μέρισμα. Σοκάρει η είδηση ότι ένα οκτάχρονο παιδί έχασε την ζωή του από διφθερίτιδα η οποία έχει εξαλειφθεί στην Ελλάδα.

Εμβόλιο διφθερίτιδας: Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο, η 8χρονη είχε λάβει μόνο δύο από τις πέντε δόσεις του συνδυασμένου εμβολίου DTaP που προστατεύει απο τον τέτανο, την διφθερίτιδα και τον κοκκύτη. Επίσης, δεν είχε εμβολιαστεί για κανενα άλλο μολυσματικό νόσημα, όπως ορίζει το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών στη χώρα μας.

ΔΙΦΘΕΡΙΤΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝ ΕΤΕΙ 2020!!! Ποιος να το φανταζόταν; Ιδού πού οδηγούν την κοινωνία οι ανεύθυνοι αρνητές των εμβολιασμών.

Κρίμα για το παιδάκι, κρίμα για όλα τα παιδάκια που έχουν τόσο ανεύθυνους γονείς! Κρίμα και αμαρτία! Αναμένω επιτέλους να λάβουν θέση και δράση η Πολιτεία και ο Ιατρικός Κόσμος».

Ένα κοριτσάκι μόλις οκτώ ετών κατέληξε στο νοσοκομείο Παίδων από διφθερίτιδα. Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα της συγκεκριμένης μολυσματικής ασθένειας μετά 28 έτη.

Με δεδομένο ότι η νόσος είχε σχεδόν εξαφανιστεί χάρη στους εμβολιασμούς, εξετάζεται το κατά πόσο το παιδάκι έπεσε θύμα της αντιεμβολιαστικής εμμονής που έχει πλήξει πολίτες και στη χώρα μας και κατά πόσο οι γονείς του είχαν υιοθετήσει αυτή την τακτική.

«Πρώτο κρούσμα και ΘΑΝΑΤΟΣ από ΔΙΦΘΕΡΙΤΙΔΑ στην Ελλάδα μετά από 28 χρόνια σε παιδί ηλικίας 8 ετών, παντελώς ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟ, χθες σε Νοσοκομείο Παίδων των Αθηνών.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών και δημοσιοποιήθηκε από τον παιδίατρο Γεώργιο Τσόλα ο οποίος μέσω μιας ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ – Οι δικαιούχοι

Οι δικαιούχοι του μερίσματος του 2019

Στα πλαίσια αυτά και με την αρνητική εξέλιξη της υστέρησης των φορολογικών εσόδων, που καταγράφεται στο δεκάμηνο, τα περιθώρια για κοινωνικό μέρισμα είναι ελάχιστα. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται συγκεκριμένες δράσεις με αποδέκτες αυστηρά επιλεγμένες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, στις οποίες θα διανεμηθεί κοινωνικό μέρισμα οι οποίες είναι:

Οι πολύτεκνοι

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες

Για τις συγκεκριμένες ομάδες θα τεθούν εισοδηματικά όρια, προκειμένου περιοριστεί ο αριθμός των δικαιούχων καθώς το ποσό δεν επαρκεί για όλους.

Τα εισοδηματικά όρια θα είναι χαμηλότερα από εκείνα που ίσχυσαν πέρυσι για τους πολύτεκνους (13.750 – 27.000 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών), με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ, ενώ ίσως είναι υψηλότερο το εισοδηματικό όριο για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.