ΕΚΚΛΗΣΙΑ : Βράζει κυριολεκτικά η Εκκλησία μετά την άδικη απόφαση να ανοίξουν οι εκκλησίες μονάχα Χριστούγεννα και Φώτα και μάλιστα με λίγα άτομα.

Το άνοιγμα των εκκλησιών μας για τους πιστούς, ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων μόνο.

Τις δύο αυτές ημέρες θα επιτρέπεται η παρουσία έως και εννέα ατόμων (9) σε όλες τις εκκλησίες και έως εικοσιπέντε (25) ατόμων στους Μητροπολιτικούς Ναούς σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Την ευθύνη τήρησης των μέτρων θα έχουν οι οικείες μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Διευκρινίζεται επίσης, σε σχέση με τον εορτασμό των Θεοφανείων, ότι δεν θα πραγματοποιηθεί αγιασμός υδάτων σε ανοιχτό δημόσιο χώρο.

Ιεράρχες που μίλησαν στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE κάνουν λόγο για εμπαιγμό από την πλευρά της κυβερνήσεως ενώ αφήνουν σαφείς αιχμές πλέον και για τις λάθος κινήσεις που έγιναν εντός της Εκκλησίας.

Να σημειωθεί πως ερωτηθείς ο κ. Πέτσας γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξουν οι εκκλησίες, και δεν ακολουθήθηκε αυτό που έγινε το Πάσχα, είπε:

«Όπως είδατε δεν είναι ένα ελεύθερο άνοιγμα, αλλά ένα άνοιγμα με κανόνες για δύο πολύ μεγάλες γιορτές της Χριστιανοσύνης, τα Χριστούγεννα και τα Φώτα και πάντα με προϋπόθεση την παρουσία μέχρι εννέα ατόμων στις εκκλησίες μας και μέχρι 25 στους Μητροπολιτικούς Ναούς.

Πιστεύουμε ότι οι Έλληνες έχουν την ωριμότητα να ανταπεξέλθουν σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, όπως πρέπει τηρώντας τα μέτρα. Και έχουμε πει ότι σε συνεννόηση με την Εκκλησία και την Αρχιεπισκοπή θα τηρηθούν οι κανόνες και θα έχουμε καλά Χριστούγεννα και όχι εστία υπερμετάδοσης του ιού»

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (0)
  1. Xρηστος 3 χρόνια πριν

    Θέλημα ανθρώπων η απόφαση αυτη άραγε και θεού; … ως ένας μικρός και ασήμαντος Χριστιανός λυπάμαι για τον εαυτό μου για αυτά που δεν απέδωσα αυτές τις μέρες στον Κύριο και Χριστό μου.Απουσιαζω από τον οίκο του θεού αφήνοντας τα χιλιάδες Χερουβείμ και Σεραφείμ να εξυμνούν τον Κύριο μας …θεέ μου άραγε τι με περιμένει.Δοκιμασια ψυχής και ευρέθη δειλός ενώπιον του άπιστος σε όλα.

    ΑπάντησηΆκυρο
  2. Φραγκίσκος 3 χρόνια πριν

    Mια ερώτησις: γιατί λέτε 9 άτομα και δεν λέτε 10;

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.