Το δημοσιογραφικό υποκείμενο που ακούει στο όνομα Ευαγγελάτος και τα ξεπεσμένα blog του, ένα ενημερωτικό τρίτης κατηγορίας και ένα τελευταίο δήθεν εκκλησιαστικό , προσπαθουν καθημερινά να κερδίσουν εκκλησιαστικές λέξεις και βάζουν διαρκώς ντροπιαστικές ειδήσεις δήθεν από ενδιαφέρον στην Ορθοδοξία. Δείτε το σημερινό δήθεν ρεπορτάζ.

΄΄Θεσσαλονίκη – Άγιος Νικόλαος: Ουρές πιστών στην εκκλησία χωρίς ελέγχους – Αντιδράσεις για τα μέτρα.

Κοσμοσυρροή από το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Ξηροκρήνη της Θεσσαλονίκης, που γιορτάζει. Οι πιστοί μπαίνουν, προσκυνούν, ανάβουν το κερί τους και προσεύχονται στην εκκλησία…

Οι περισσότεροι φορούσαν μάσκα αλλά στις εισόδους της εκκλησίας δεν γίνονταν οι προβλεπόμενοι έλεγχοι. Κάποιοι εμφανίζονταν ενοχλημένοι από αυτό το γεγονός και άλλοι μάλλον ανακουφισμένοι, αφού δεν είχαν μαζί τους, τα πιστοποιητικά.

«Χρειάζονται τα μέτρα. Είναι καλό που υπάρχουν. Εγώ τα τηρώ όλα, έχω και το πιστοποιητικό εμβολιασμού μου μαζί αλλά δεν μου έκανε το ζήτησε κανείς» λέει στο newsit.gr, πιστός την ώρα που έβγαινε. Πίσω του κάποιοι άλλοι, που βλέπουν το όλο θέμα, από διαφορετική οπτική γωνία…

«Εγώ κάνω υπομονή. Δεν χρειάζονται αυτά τα μέτρα στον Οίκο του Θεού. Κάνω το σταυρό μου και προχωράω».

«Εγώ δεν βάζω μάσκα στην εκκλησία. Φιλάω την εικόνα μου και παίρνω δύναμη. Δεν χρειάζονται τα μέτρα».

«Εγώ προσέχω πολύ και φοβάμαι πολύ, όπως και στα λεωφορεία. Κάνω όλα αυτά που πρέπει. Πάντως σήμερα δεν μου έγινε κανένας έλεγχος στην είσοδο»΄΄.

Αυτά γράφουν, ως πότε θα τον ανέχεστε;

π. Ευθ. Σιγανός

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (4 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.