«Εδώ και πολλά χρόνια, οι ηγεσίες των ευρωπαϊκών χωρών αγωνίζονται ενάντια στη λεγόμενη Ισλαμοφοβία και τον αντισημιτισμό, ξεχνώντας ότι εδώ και πολύ καιρό στην Ευρώπη υφίσταται ένα φαινόμενο όπως η Χριστιανοφοβία και ότι η καταστολή της χριστιανικής παράδοσης και η αγνόηση των χριστιανικών συμβόλων είναι κάτι το οποίο αντιμετωπίζουν τώρα οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Αυτό έχει γίνει σχεδόν η κυρίαρχη τάση στη σύγχρονη Ευρώπη. Δηλαδή, η Ευρώπη παραιτείται σκόπιμα από τις χριστιανικές της ρίζες, σκοτώνει σκόπιμα το χριστιανικό παρελθόν και παρόν της, και ήδη οι χριστιανοί στην Ευρώπη αρχίζουν να αισθάνονται τον εαυτό τους ως μειονότητα που υφίσταται διακρίσεις, ενώ εξακολουθούν να είναι ποσοτικά η πλειοψηφία».

«Το δημοσιευμένο προσχέδιο έγραφε ότι η Ευρώπη είναι ο κληρονόμος της ελληνορωμαϊκής παράδοσης, αλλά δεν ανέφερε ούτε μια φορά τη λέξη «Χριστιανισμός». Αυτό, φυσικά, προκάλεσε μεγάλη αντίδραση μεταξύ των χριστιανών σε όλη την Ευρώπη, διότι η Χριστιανοσύνη αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Αρκεί να πάει κανείς σε οποιαδήποτε πόλη της Ευρώπης, για να δει την αρχιτεκτονική, να δει πόσες χριστιανικές εκκλησίες υπάρχουν και να καταλάβει τι σημασία έχει και είχε στο παρελθόν η χριστιανοσύνη για την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Επομένως, όταν ακούμε ότι γίνεται κάτι τέτοιο σε σχολικές αίθουσες και αμφιθέατρα, ότι ένας μαθητής αναγκάζεται να αφαιρέσει τον σταυρό, για να μην σοκάρει τους μουσουλμάνους (αν και γιατί να σοκαριστούν αν ένας χριστιανός φοράει σταυρό;), όλα αυτά προκαλούν αναμνήσεις στη μνήμη μου για το σχετικά πρόσφατο παρελθόν μας, όταν δάσκαλοι τραβούσαν κι έκοβαν σταυρούς από μαθητές, επειδή επικράτησε η αθεϊστική ιδεολογία και η αθεϊστική προπαγάνδα στη χώρα μας».

«Ελπίζω πραγματικά ότι η Ευρώπη δεν θα περάσει σε μια τέτοια κατάσταση. Δεν θα επαναλάβει τα λάθη για τα οποία έχουμε πληρώσει ακριβά».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.