Αρχιεπισκοπική Εγκύκλιο για την Κυριακή της ΑΧΕΠΑ εξέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Στην εγκύκλιο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αναφέρει “Κατά τη σημερινή Κυριακή της ΑΧΕΠΑ, όπου το πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής εορτάζει την Αμερικανική Ελληνική Εκπαιδευτική και Προοδευτική Ένωση, ας αναπέμψουμε ευχαριστίες στο Θεό για τη διαχρονική αφοσίωση της ΑΧΕΠΑ προς όφελος του απανταχού ελληνισμού. Διότι η ΑΧΕΠΑ δεν αποτελεί μόνο ένα βασικό υποστηρικτή της Μητρός Εκκλησίας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως, αλλά τόσο τα μέλη, όσο και οι φίλοι της ΑΧΕΠΑ υποστηρίζουν αποτελεσματικά τις θέσεις της Ελλάδος και της Κύπρου στα πολιτικά δρώμενα των Η.Π.Α.”.

Παρατίθεται η σχετική Εγκύκλιος
Προς τους Σεβασμιωτάτους και Θεοφιλεστάτους Αρχιερείς, τους Ευλαβεστάτους Ιερείς και Διακόνους, τους Μοναχούς και τις Μοναχές, τους Προέδρους και τα Μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων, τους Εντιμολογιωτάτους Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τα μέλη της Ηγεσίας των 100, τα Ημερήσια και Απογευματινά Σχολεία, τις Φιλοπτώχους Αδελφότητες, τη Νεολαία, τις Ελληνορθόδοξες Οργανώσεις και ολόκληρο το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Προσφιλείς αδελφοί και αδελφές εν Χριστώ,

Χριστός ανέστη!

Κατά τη σημερινή Κυριακή της ΑΧΕΠΑ, όπου το πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπσικοπής Αμερικής εορτάζει την Αμερικανική Ελληνική Εκπαιδευτική και Προοδευτική Ένωση, ας αναπέμψουμε ευχαριστίες στο Θεό για τη διαχρονική αφοσίωση της ΑΧΕΠΑ προς όφελος του απανταχού ελληνισμού. Διότι η ΑΧΕΠΑ δεν αποτελεί μόνο ένα βασικό υποστηρικτή της Μητρός Εκκλησίας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως, αλλά τόσο τα μέλη, όσο και οι φίλοι της ΑΧΕΠΑ υποστηρίζουν αποτελεσματικά τις θέσεις της Ελλάδος και της Κύπρου στα πολιτικά δρώμενα των Η.Π.Α. Ειδικά εφέτος, κατά την επέτειο των πενήντα ετών από την τραγική, άδικη και παράνομη τουρκική εισβολή στη μεγαλόνησο της Κύπρου, η φωνή της ΑΧΕΠΑ χρειάζεται να ακούγεται περισσότερο από ποτέ.

Τα μέλη της ΑΧΕΠΑ είναι πιστά μέλη των εκκλησιαστικών μας κοινοτήτων. Ανήκουν στις οικογένειές μας και είναι αγαπημένα πρόσωπα όλων μας. Ιδού γιατί αφιερώσαμε την τρίτη Κυριακή του Μαίου στην ΑΧΕΠΑ, δείχνοντας την εκτίμησή μας σε όλους αυτούς τους έλληνες της διασποράς, αναγνωρίζοντας την προσφορά τους στην Ομογένεια και τον ελληνισμό.

Με την ευκαιρία αυτή, λοιπόν, ας τιμήσουμε την οργάνωση της ΑΧΕΠΑ σε όλες τις κοινότητες της χώρας, εορτάζοντας την ιστορική και διαχρονική συμβολή της στην ελληνοαμερικανική εμπερία, με εκτίμηση και ευγνωμοσύνη για την προσφορά της στην Εκκλησία και την Ομογένεια.

Χριστός ανέστη! Αληθώς Ανέστη!

Μετά πατρικής εν Κυρίω αναστάντι αγάπης,

† ο Αμερικής Ελπιδοφόρος

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.