Τα «μυστικά» της νέας τουρκικής Navtex για το Oruc Reis - Εκδόθηκε ανήμερα της επίσκεψης του προέδρου της Αιγύπτου στην Αθήνα - Το Oruc Reis θα συνεχίσει τις σεισμικές έρευνες νοτίως του Καστελόριζου μέχρι τα μεσάνυχτα της 23ης Νοεμβρίου - Αντι-Navtex εξέδωσε ως απάντηση η Αθήνα .

Τρεις ημέρες προτού εκπνεύσει η παράνομη τουρκική προαγγελία για την περιπλάνηση του Oruc Reis νότια από το Καστελόριζο, ο παράκτιος σταθμός της Αττάλειας στην Τουρκία εξέδωσε νέα Navtex ανακοινώνοντας ότι οι σεισμικές έρευνες από το Oruc Reis και τα βοηθητικά του πλοία Ataman και Cengiz Han θα συνεχιστούν μέχρι τα μεσάνυχτα της 23ης Νοεμβρίου. Η περιοχή των ερευνών απέχει 12 μίλια από τη Ρόδο!

Την ημέρα που ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι βρίσκεται στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη, η Άγκυρα επιλέγει να «χτυπήσει» ξανά με νέα Navtex για σεισμικές έρευνες από το Oruc Reis. Η περιοχή ερευνών που σχηματίζεται από τις συντεταγμένες που έχουν δηλώσει οι τουρκικές αρχές στην παράνομη Navtex με αριθμό 1404 εφάπτεται στην περιοχή που φαίνεται με κόκκινο χρώμα στον χάρτη και εκτείνεται προς τα ανατολικά. Το βορειότερο σημείο της τουρκικής Navtex είναι περίπου 18 μίλια από το νησί της Ρω στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η προειδοποίηση των Τούρκων -όπως αναφέρεται στη Navtex- με την οποία καλούνται τα παραπλέοντα πλοία να παραμείνουν σε απόσταση 6 ναυτικών μιλίων από το Oruc Reis, τα βοηθητικά του πλοία Ataman και Cengiz Han.

Ελληνική αντι-Navtex στη νέα παράνομη τουρκική Navtex εξέδωσε ως απάντηση η Αθήνα

Ο σταθμός του Ηρακλείου της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού εξέδωσε αντι-Navtex με αφορμή τη νέα παράνομη τουρκική Navtex για έρευνες του Oruc Reis.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.