«Η δική μας δουλειά είναι η ειρήνη και η φιλία» δήλωσε ο Νουμάν Κουρτουλμούς, ο οποίος δεν ξέχασε πάντως να αναφερθεί και στο αφήγημα της Γαλάζιας Πατρίδας.

Πήγε σε… Φεστιβάλ Κερασιού και βρήκε την ευκαιρία να εξαπολύσει βολές κατά της Ελλάδας, για την στρατιωτικοποίηση των νησιών, με λίγη δόση… «ειρήνης» και «φιλίας». Ο λόγος για τον αντιπρόεδρο του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Νουμάν Κουρτουλμούς, ο οποίος κατηγόρησε την χώρα μας πως εξοπλίζει νησιά που βρίσκονται «μπροστά στην μύτη» της Τουρκίας.

«Εξοπλίζοντας τα ακριβώς αντικρυστά σε εμάς νησιά, εδώ στην θάλασσα του Αιγαίου, μπροστά στην μύτη μας που πρέπει να είναι μόνο για πολίτες, δεν βοηθάει με τίποτε την περιφερειακή ειρήνη και δεν υπηρετεί την περιφερειακή ειρήνη. Από εδώ επιθυμούμε να πούμε στην γειτονική Ελλάδα το εξής. Η δική μας δουλειά είναι η ειρήνη. Η δική μας δουλειά είναι η αδερφοσύνη. Η δική μας δουλειά είναι η φιλία» δήλωσε ο Κουρτουλμούς, σύμφωνα με τα tourkikanea.gr, επαναλαμβάνοντας πως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να αμφισβητηθεί το αφήγημά της περί «Γαλάζιας Πατρίδας» και τα δικαιώματά της σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο Πέλαγος.

«Εμείς επιθυμούμε να λύσουμε τα ζητήματα μας με την Ελλάδα με συναντήσεις συζητώντας και με διαπραγματεύσεις. Αλλά και η Ελλάδα δεν πρέπει να κολλά στην ουρά κάποιων που την παροτρύνουν και δεν πρέπει να καθιστά τα θέματα αδιέξοδα και ανεπίλυτα. Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει και δεν θα ανεχθεί την παραβίαση κανενός δικαιώματος της ούτε στην Ανατολική Μεσόγειο, ούτε στην Γαλάζια Πατρίδα, ούτε στην Νησιωτική Θάλασσα, ούτε πουθενά σε αυτήν την περιοχή» δήλωσε.

Πρόσφατα ο αντιπρόεδρος του ΑΚP είχε υποστηρίξει πως η Τουρκία «πολιορκείται» από αμερικανικές βάσεις, εννοώντας αυτές στην Ελλάδα -«μπροστά στη μύτη της» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά- με στόχο να βρίσκεται διαρκώς υπό εξωτερική πίεση.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.