Επτά ελληνόπουλα τιμήθηκαν με το βραβείο του πολιτειακού πρωθυπουργού στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στην πολιτεία της Βικτώριας.

Επάξια και φέτος η εκπροσώπηση της ελληνικής παροικίας στα Premier’s VCE Awards της Βικτώριας, με τουλάχιστον επτά ομογενείς να έχουν αποσπάσει βραβεία και έναν εξ αυτών να συγκαταλλέγεται στους κορυφαίους 28 της πολιτείας.

Τρεις από τους βραβευθέντες του θεσμού Premier’s VCE Awards για το 2019: Η Άρτεμις Μοσχούδη, ο Dean Damevski (Κωνσταντίνος Μακαντάσσης) ο οποίος μάλιστα συγκαταλλέγεται στους κορυφαίους διακριθέντες μαθητές (Top All-Round VCE High Achievers) και η Χριστίνα Βάκκα.

Μπορεί η τελετή απονομής των βραβείων του πολιτειακού πρωθυπουργού Βικτώριας του 2019 – Premier’s VCE Awards – να αναβλήθηκε μέχρι το 2020 λόγω συνθηκών κορωνοϊού, όμως τα συγχαρητήρια αποδόθηκαν με τη δέουσα επισημότητα στους αριστούχους της πολιτείας.

Στη σχετική λίστα που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας της πολιτείας της Βικτώριας αναγράφονται τα ονόματα των μαθητών που απέσπασαν βραβεία τόσο για τις συνολικές τους επιδόσεις όσο και για τις βαθμολογίες στα επιμέρους μαθήματα, με την ελληνική εκπροσώπηση να είναι και φέτος επάξια.

Πιο αναλυτικά, πρόκειται να απονεμηθούν συνολικά 307 βραβεία σε 95 μαθήματα του VCE, ενώ την κορυφαία διάκριση, Top All-Round VCE High Achiever Award – για όσους έχουν συγκεντρώσει βαθμολογία 46 (με άριστα το 50) και άνω σε τουλάχιστον πέντε μαθήματα – απέσπασαν μόλις 28 μαθητές σε ολόκληρη την πολιτεία.

Ανάμεσά τους και ο απόφοιτος του Kew High School, Dean Damevski (Κωνσταντίνος Μακαντάσσης). Ο ομογενής που είχε και τον τίτλο School Captain για το 2019, απέσπασε μάλιστα και χωριστό βραβείο για τις επιδόσεις του στο μάθημα Legal Studies.

“To Kew High School ανακοινώνει με μεγάλη υπερηφάνεια ότι ο Dean Damevski (2019 School Captain) έλαβε το βραβείο Top All Round VCE High Achiever Award”, αναφέρει το σχολείο σε ανάρτησή του στο Facebook.

Tα Ελληνόπουλα που βραβεύθηκαν και για τις επιδόσεις τους στα επιμέρους μαθήματα (Study Awards). Από τους 296 αριστούχους στην πολιτεία που ξεχώρισαν για βαθμολογία άνω των 46 είναι οι:

Alexander Karalis (Xavier College) στο μάθημα Classical Greek

Christina Vakkas (Melbourne Girls’ Grammar) στο μάθημα Classical Studies

Anna Pantazis (Loreto Mandeville Hall) στο μάθημα των Αγγλικών

Artemis Moschoudi (Oakleigh Grammar) στο μάθημα των Νέων Ελληνικών

Michael Kantounatakis (Brighton Grammar School) στο μάθημα History Revolutions

Starshi Despotellis (Billanook College) στο μάθημα Music Performance (VCE VET)

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.