Σ’ έναν αγώνα αντοχής κατάφερε και βγήκε νικήτρια, η Νατάσα Πατιράκη από τη Λάρισα, η οποία κατόρθωσε να «πατήσει» την υψηλότερη κορυφή της Αφρικής, το Κιλιμάντζαρο, που βρίσκεται σε υψόμετρο 5.895 μέτρων!

Το Κιλιμάντζαρο βρίσκεται στην νοτιοανατολική Τανζανία και πολύ κοντά στον Ισημερινό, με την όψη του και μόνο να προκαλεί δέος σε κάθε ορειβάτη. Χωρίς να έχει μεγάλη εμπειρία -ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια να ανεβαίνει βουνά- κατόρθωσε να πετύχει για πολλούς το ακατόρθωτο και μέσα από συνεχείς προπονήσεις ανταποκρίθηκε στις δυσκολίες του εγχειρήματος.

«Δεν κατακτιέται καμία κορυφή βουνού»
Σε δηλώσεις στον ιστότοπο proinos-typos.gr, η Νατάσα Πατιράκη τόνισε: “Δεν κατακτιέται καμιά κορυφή. Δεν είναι θέμα κατάκτησης. Τα βουνά είναι εκεί, δεν περιμένουν να τα κατακτήσουμε. Αλλά κατακτιούνται σίγουρα προσωπικά θέματα. Στην ουσία γνωρίζουμε τον εαυτό μας μετά από μια μεγάλη προσπάθεια. Για να πω την αλήθεια, αν μου έλεγε κάποιος πριν ένα χρόνο τι θα έκανα σήμερα, θα έλεγα ότι με κοροϊδεύει”.

“Ούτε ως ένα παχουλό παιδί ή καπνίστρια που ήμουν, θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα είχα ανέβει σήμερα σε δύο από τις υψηλότερες κορυφές του πλανήτη”, επεσήμανε και πρόσθεσε: “Και να πω την αλήθεια, όταν έφτασα στην Αφρική και από μακριά είδα το Κιλιμάντζαρο, είπα μέσα μου ότι αυτό το βουνό δεν το ανεβαίνεις ποτέ και με τίποτα”.

“Τελικά, σιγά-σιγά και βήμα-βήμα, φτάνεις επάνω και έχεις μια φοβερή εμπειρία που δεν θα ξεχάσεις ποτέ”, κατέληξε.

Η ενέργεια του Ολύμπου και ο επόμενος στόχος της Νατάσας
Αναφορικά τώρα με τα βουνά της Ελλάδας και την… αδυναμία που δείχνει σε κάποια από αυτά, η Νατάσα Πατιράκη υπογράμμισε:

“Εγώ αγαπώ πάρα πολύ τον Όλυμπο και τον Κίσσαβο. Είναι βέβαια και πολύ κοντά στην πόλη μου και στα οποία περπατάω συχνά εκεί. Ο Όλυμπος όμως έχει μια ιδιαίτερη ενέργεια που όλοι ξέρουμε. Ωστόσο θα σας πω ότι δεν υπάρχει βουνό που να πήγα και να μην βρήκα ομορφιά και ζεστασιά και υπέροχες εικόνες”.

Αναφορικά με τον επόμενο στόχο της, ανέφερε πως “η μία εκδοχή είναι να πάω στη Νέα Ζηλανδία και η άλλη είναι, πριν συνεχίσω για την τρίτη ψηλότερη κορυφή από το Seven Summits, να πάω στο Έβερεστ και να φτάσω ή στη βάση ή να φτάσω στο Island Peak που είναι περίπου στα 6.200 μέτρα“.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.