Ένα υγιέστατο κοριτσάκι βάρους 1,020 ήρθε στον κόσμο στην 31η εβδομάδα της κύησης…από την 67χρονη γιαγιά της, η οποία αποδέχθηκε να κυοφορήσει το έμβρυο της κόρης της, που αδυνατούσε να φέρει εις πέρας τον τοκετό, εξαιτίας σοβαρού προβλήματος υγείας. Το πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα ιατρικό περιστατικό ήρθε εις πέρας με επιτυχία, από τον Δρ.Κωνσταντίνο Πάντο και την ομάδα του.

Μία ακόμα σελίδα στην ιστορία της εξωσωματικής γονιμοποίησης και της παρένθετης μητρότητας γράφτηκε πριν από δυο 24ωρα στην Ελλάδα. Ελληνίδα 67 ετών γέννησε το εγγόνι της, ως παρένθετη μητέρα καθώς η κόρη της αδυνατούσε λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας. Οπως αναφέρεται σε σχετική ιατρική ανακοίνωση: “σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, η κυοφόρος είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία παρένθετη μητέρα και παράλληλα γιαγιά μωρού στον κόσμο, για το συγκεκριμένο νόσημα της κόρης”.
Η διαδικασία διεξήχθη από τον Δρ. Κωνσταντίνο Πάντο, Διευθυντή της ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ και την ομάδα του, και ο τοκετός   πραγματοποιήθηκε  στη Μαιευτική Γυναικολογική  ΓΑΙΑ του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, υπό την επίβλεψη ομάδας γιατρών διαφορετικών ειδικοτήτων.

Η εξωσωματική γονιμοποίηση και η εμβρυομεταφορά πραγματοποιήθηκε μετά από άδεια που χορηγήθηκε από την αρμόδια δικαστική αρχή. Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, η κ. Αναστασία Όντου από τη Λάρισσα έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι 1,020 kg στην 31η εβδομάδα. Λεχωίδα και βρέφος χαίρουν άκρας υγείας, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν.

Να σημειωθεί ότι η χώρα μας διαθέτει ένα από τα αρτιότερα και προοδευτικότερα νομοθετικά πλαίσια στην Ευρώπη για την παρένθετη μητρότητα. Για να ξεκινήσει η διαδικασία εμφύτευσης του εμβρύου, που έχει προκύψει από γενετικό υλικό του ζεύγους, σε μία άλλη γυναίκα, πρόθυμη και ικανή να το κυοφορήσει, πρέπει να έχει προηγηθεί δικαστική απόφαση. Το ζεύγος καταθέτει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που αποδεικνύουν την αδυναμία τεκνοποίησης.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Πάντος, Διευθυντής της ΓΕΝΕΣΙΣ Αθηνών, υπογράμμισε: «Για εμάς, αυτό το περιστατικό ήταν μία ακόμη μεγάλη επιστημονική πρόκληση και ένα ακόμη σύνορο που θέλαμε να ξεπεράσουμε. Μοναδικές επιτυχίες όπως αυτή που σας παρουσιάσαμε σήμερα αποτελούν άλλωστε και το λόγο που η Ελλάδα έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να αποτελεί την αφετηρία του ονείρου για πολλά υπογόνιμα ζευγάρια από κάθε γωνιά της Γης».

O Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών δήλωσε σχετικά: «To σημαντικό αυτό ιατρικό επίτευγμα αναδεικνύει το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των Eλλήνων γιατρών οι οποίοι πρωτοπορούν παγκοσμίως. Ειδικά στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, η χώρα μας έχει αναπτύξει  μεγάλη δυναμική καθώς πολλά ζευγάρια από όλο τον κόσμο έγιναν γονείς με τη βοήθεια των Eλλήνων επιστημόνων. Η  αξιόλογη αυτή δυναμική πρέπει να αξιοποιηθεί  στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού που αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία. Θα ήθελα να συγχαρώ την ιατρική ομάδα του κ. Πάντου που έδωσε τη δυνατότητα σε μία ακόμα γυναίκα να πραγματοποιήσει το όνειρό της να γίνει μητέρα.»

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.