Την εκλεκτή ομάδα των Ελληνοαμερικανών Ορθοδόξων της ΑΧΕΠΑ δέχθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ο οποίος τους μίλησε για την Ιερουσαλήμ ως κέντρου της Οικουμένης, λόγω του Γολγοθά και του Αγίου Τάφου, αλλά και το Πατριαρχείο που ενσαρκώνει την Ιερά Ιστορία της Αγίας Γραφής, της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο της Διακαινησίμου, 30 Απριλίου 2022 Ελληνοαμερικανοί Ορθόδοξοι της ΑΧΕΠΑ υπό τους κ. Jimmy Kokotas, Supreme President, κ. Louis G. Atsaves, Supreme Vice President, και κ. James Lagos επισκέφθηκαν το Πατριαρχείο Ιεοροσολύμων.

Ωσαύτως ο Μακαριώτατος μίλησε για τις πιέσεις, οι οποίες εξασκούνται εναντίον του Πατριαρχείου υπό ακραίων στοιχείων ως Χριστιανικού Καθιδρύματος, κηρύττοντος Σταυρόν και Ανάστασιν Χριστού.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, το Πατριαρχείο με σεμνότητα, αλήθεια και δύναμη επιτελεί το ποιμαντικό, ειρηνευτικό και συμφιλιωτικό έργον αυτού.

Ο Μακαριώτατος άκουσε τις γνώμες της ομάδας της ΑΧΕΠΑ, και οι εξ Αμερικής προσκυνητές εξέφρασαν την πίστη τους και ζήτησαν την ευλογία Αυτού για να προσκυνήσουν στον Ναό της Αναστάσεως, υποσχόμενοι διά των εν Αμερική δυνάμεων αυτών την συμβολή στην επίλυση των προβλημάτων του Πατριαρχείου.

Οι Ελληνοαμερικανοί Ορθόδοξοι απέδωσαν στον Μακαριώτατο έμβλημα της ΑΧΕΠΑ και του AMERICAN HELLENIC INSTITUTION.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.