Από το σήμα απουσιάζουν τα δύο βασικά σύμβολα της Εθνεγερσίας: Ο Σταυρός και τα όπλα των αγωνιστών του 1821, η σπάθα και το τουφέκι.

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» ανέφερε πως σκοπός των εκδηλώσεων και των δραστηριοτήτων που σχεδιάζονται είναι η «ανάδειξη της Ελλάδας ως ένα σύγχρονο και δημοκρατικό ευρωπαϊκό κράτος» αποφεύγοντας οποιαδήποτε αναφορά στις λέξεις «Έθνος», «Τουρκοκρατία», «οθωμανικός ζυγός», κλπ αφήνοντας πίσω όλα όσα θυμίζουν τις θυσίες των Ελλήνων, τους μπροστάρηδες της Επανάστασης αλλά και ότι για κάθε επιχείρηση για την απελευθέρωση μπροστά πήγαινε η Σημαία με το Σταυρό.

Με την ευκαιρία της έναρξης της λειτουργίας του επίσημου ιστότοπου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», η οποία έχει αναλάβει, με επικεφαλής τη Γιάννα Αγγελοπούλου, τον σχεδιασμό και τον συντονισμό, εκ μέρους του ελληνικού κράτους, των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, δόθηκε στη δημοσιότητα το λογότυπο-σήμα της όλης διοργάνωσης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το σήμα επιχειρεί να αποτυπώσει την πολυκύμαντη διαδρομή του Ελληνικού κράτους, με τις επιτυχίες και τις δύσκολες στιγμές που την σημάδεψαν, αλλά και να αναδείξει την ανάγκη της «φυγής προς τα εμπρός», με τους δρόμους που ανοίγονται στο μέλλον.

Το σήμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» είναι χορηγία της Ενωσης Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ), και αναπτύχθηκε από το Beetroot Design Group.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.