Σε αυτή τη μελέτη, λοιπόν, η ερευνητική ομάδα διερεύνησε τον ρόλο ενός ενζύμου υδρόλυσης του ATP, που ονομάζεται E-NTPD8, στο παχύ έντερο.

Τους μοριακούς μηχανισμούς που οδηγούν σε επιδείνωση της ελκώδους κολίτιδας διερευνούν ιάπωνες επιστήμονες και αποκαλύπτουν ένα πιθανό θεραπευτικό μοτίβο που μπορεί να είτε να προλάβει αυτή την φλεγμονώδη νόσο του εντέρου είτε να επιβραδύνει την εξέλιξή της
Το μικροβιακό «οικοσύστημα» του εντέρου περιλαμβάνει ποικίλα είδη βακτηρίων, τα οποία παράγουν βιοενεργούς μεταβολίτες που επηρεάζουν άμεσα το ανοσοποιητικό σύστημα του ξενιστή. Μια ανισορροπία στους μικροβιακούς αυτούς μεταβολίτες έχει εμπλακεί στην παθογένεση χρόνιων διαταραχών, μεταξύ των οποίων και η ελκώδης κολίτιδα. Σε πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύθηκε στο PNAS, ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Osaka αποκάλυψε έναν μοριακό μηχανισμό μέσω του οποίου αναστέλλεται η επιδείνωση της κολίτιδας, ρυθμίζοντας τα επίπεδα του μικροβιακού μεταβολίτη τριφωσφορικής αδενοσίνης (ATP) στο έντερο, ο οποίος επηρεάζει ορισμένα ανοσοκύτταρα και διευκολύνει τις φλεγμονώδεις αποκρίσεις.

Επειδή ο ATP που εκκρίνεται από συγκεκριμένα βακτήρια του εντέρου (luminal ATP) επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα του ξενιστή, η ποσότητα των βακτηρίων αυτών ελέγχεται αυστηρά προκειμένου να αποφευχθεί η εντερική φλεγμονή. Ωστόσο, δεν έχει γίνει απόλυτα κατανοητός ο συγκεκριμένος μηχανισμός για τη ρύθμιση των επιπέδων αυτών των βακτηρίων στο παχύ έντερο. Σε αυτή τη μελέτη, λοιπόν, η ερευνητική ομάδα διερεύνησε τον ρόλο ενός ενζύμου υδρόλυσης του ATP, που ονομάζεται E-NTPD8, στο παχύ έντερο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.