ΕΛΓΑ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ : Προϋπόθεση για την επίσπευση των πληρωµών είναι να εγκαταλείψει ο ΕΛΓΑ την εποχή του χαρτιού, εξήγησε η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή, µε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, να υποστηρίζει ότι ο κύκλος εκτιµήσεων και εκθέσεων από την καταγραφή της ζηµιάς έως την οριστικοποίησή της κρατάει έναν χρόνο.

Στεγνός ο Αύγουστος από πληρωμές, Τετάρτη σε μια δόση το 35% ΕΛΓΑ

«Ψιλολόγια» από εκκρεµότητες που λύνουν όσοι από τους υπαλλήλους του Οργανισµού Πληρωµών δεν βρίσκονται σε καλοκαιρινή άδεια σχετικά µε παλιά προγράµµατα και υπόλοιπα ενιαίας παλαιότερων ετών περιλαµβάνονται µόνο στις πληρωµές του Αυγούστου προς τους αγρότες.

Μαζί με αυτά φυσικά και η καταβολή του υπόλοιπου 35% των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, ένα ποσό 62 εκατ. ευρώ, το οποίο τελικά θα πληρωθεί σε μια στους 60.000 δικαιούχους.

Σε αυτά που έχει να περιµένει ο αγροτικός κόσµος είναι και το περιβόητο υπόλοιπο 35% των αποζηµιώσεων της περσινής χρονιάς από τον ΕΛΓΑ, συνολικού ποσού περί τα 62 εκατ. ευρώ σε 60.000 περίπου δικαιούχους.

Μετά την απόφαση του πρωθυπουργού για ενίσχυση του φορέα µε 35 εκατ. ευρώ, από τον οργανισµό δροµολογούσαν την πληρωµή των παραγωγών στα τέλη Ιουλίου, αργότερα µιλούσαν για εφάπαξ εξόφληση µέχρι πριν το ∆εκαπενταύγουστο.

Τις σχετικές διατυπώσεις για την ολοκλήρωση της πληρωμής, επιβεβαίωσε απ’ ότι φαίνεται σε συνεδρίασή του και το Δ.Σ. του ΕΛΓΑ δίνοντας γραμμή στις υπηρεσίες να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της πληρωμής με ορόσημο την Τετάρτη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.