Το 2013 κυκλοφόρησε ένα δημοσίευμα με την υπογραφή της Μαριάννας Σπανού το οποίο ανέφερε πως η Ελένη Μενεγάκη μετά από ένα πολύ άσχημο περιστατικό με πρωταγωνίστρια την κόρη της, Βαλέρια, ήρθε κοντά με τον Θεό και την εκκλησία.

Το τάμα της Ελένης Μενεγάκη
Όταν έρχονται τα δύσκολα, όταν τα χρήματα ή κοινωνική καταξίωση δεν παίζουν κανένα ρόλο, όλοι οι άνθρωποι ένα πράγμα λένε: «Θεέ μου βοήθα με». Το ίδιο έκανε και η Ελένη Μενεγάκη όταν το παιδί της βρέθηκε αντιμέτωπο με τα κύματα στην Άνδρο και κινδύνευσε να χτυπήσει σοβαρά στα βράχια.

Μια στιγμή απροσεξίας μπορεί να προκαλέσει βαθύτατο πόνο. Αυτό το ξέρει η Ελένη Μενεγάκη, γι’ αυτό κι ευχαριστεί τον Θεό που απέτρεψε ένα τέτοιο κακό. Το tweet της μαζί με τη φωτογραφία που ανέβασε τα έλεγε όλα. «Ευλογημένη μέρα» ήταν για εκείνη όταν βρέθηκε σε εκκλησία της Άνδρου και έκανε το τάμα της. Το είχε βάλει στο πρόγραμμα, καθώς το μόνο που σκεφτόταν από τη μέρα που έδωσε μάχη με τα κύματα για το παιδί της, ήταν αυτό. Να δείξει την ευγνωμοσύνη της για την καλή της τύχη, για τη βοήθεια που ήρθε, την ώρα που η καρδιά της κόντευε να σπάσει.

Τότε κατάλαβε πόσο εύθραυστες είναι οι γραμμές μεταξύ της χαράς και της λύπης. Τη μια στιγμή βρίσκεται χαλαρή και ήρεμη στην παραλία να απολαμβάνει τον ήλιο και τη θάλασσα με τα αγγελούδια της και την άλλη καρδιοχτυπά προσπαθώντας να σώσει τη Βαλέρια.

Η παρουσιάστρια είχε πάει στα αγαπημένα της Άχλα, ο καιρός ήταν ζεστός και η δροσιά που θα προσέφερε η θάλασσα σε εκείνη και τα παιδιά της ήταν ιδιαίτερα ελκυστική. Κατέβηκαν λοιπόν στην παραλία για την καθιερωμένη βουτιά. Φυσούσε αρκετά δυνατά, αλλά τα Άχλα βρίσκονται σε μικρό κόλπο που σπάνια τον πιάνει ο αέρας. Εκείνη τη μέρα όμως όλα ήταν σχεδιασμένα για να κάνουν την Ελένη να λαχταρήσει.

Η μάχη της

Ελένη Μενεγάκη τάμα
Λίγα δευτερόλεπτα αποσπάστηκε η προσοχή της από τη Βαλέρια. Μόλις γύρισε το κεφάλι προς το μέρος της, είδε την κόρη της να παλεύει με τα ορμητικά κύματα που την έσερναν κατευθείαν προς τα κοφτερά βράχια της παραλίας. Η μικρή έπαιζε ανέμελη, όταν η παιδική αφέλεια σε συνδυασμό με τα μεγάλα κύματα, κόντεψαν να της στοιχίσουν τη ζωή. Η Ελένη πάγωσε. Δεκάδες σκέψεις πέρασαν από το μυαλό της μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Δεν κάθισε όμως να το σκεφτεί άλλο. Ήξερε ότι δεν είχε τα περιθώρια. Έτρεξε αμέσως προς τη Βαλέρια αδιαφορώντας για τον εαυτό της. Όπως ακριβώς θα έκανε κάθε μένα για το παιδί της. Παρά τρίχα γλίτωσε τη μικρή, πριν τα κύματα την πετάξουν με δύναμη πάνω στα βράχια. Την πήρε στην αγκαλιά της και την κράτησε εκεί για πολλή ώρα, μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι είναι πια ασφαλής.

Όταν σκέφτηκε τι πήγε να συμβεί, ένα πράγμα μόνο ήρθε στο μυαλό της. Ο Θεός έβαλε το χέρι του και το απέτρεψε. Τότε αποφάσισε για το τάμα και όταν τελικά το πραγματοποίησε στην εκκλησία της Άνδρου, η ηρεμία και η γαλήνη επέτρεψαν ξανά στο πρόσωπό της.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.