Μια ξεχωριστή δράση ως προς την αναγκαιότητά της και τη χρησιμότητά της ανέπτυξε η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως το Σάββατο 9 και τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020. Με εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα προσκλήθηκε κινητό Συνεργείο του ΕΟΔΥ ,το οποίο διενήργησε πραγματοποίησε πραγματοποίησε το τεστ ανίχνευσης του γονιδιώματος του νέου κορονοϊού SARS – COV.

Στο τεστ υποβλήθηκαν οι εθελοντές της Μητρόπολης που τον καιρό των περιοριστικών μέτρων – καραντίνα- βρίσκονταν στη θέση της διακονίας τους: στα Ενοριακά Συσσίτια του Δήμου Ευόσμου, Νεαπόλεως και Ξηροκρήνης, στο Κοινωνικό Ιατρείο «Υγεία», στο «Χιτώνα», στο Γηροκομείο «Εστία Παπαγεωργίου», στον Ξενώνα συνοδών ασθενών «Φιλοξενία», στο «Φάρο του κόσμου». Περισσότεροι από 300 διακονητές των Φιλανθρωπικών και Κοινωνικών Δομών της Μητρόπολης ελέγχθηκαν. Το γενικό συντονισμό είχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Περιστερίδης.

Το όλο εγχείρημα υπήρξε έμπνευση του Σεβασμιωτάτου κ.Βαρνάβα και απότοκο φιλοστόργου μέριμνας για όσους – δυο ολόκληρους μήνες- με ανιδιοτέλεια και πνεύμα θυσίας διακόνησαν τους ασθενείς, τους ταξιδιώτες, τους ηλικιωμένους, τους Ρομά, τους πένητας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.