ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020: Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Απριλίου 2020. Παραμένει ασαφές και αν η καταβολή του δώρου του Πάσχα αφορά όλες τις επιχειρήσεις είτε έχουν βάλει λουκέτο λόγω κορονοϊού είτε όχι.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων έχουν ως εξής:

Για την αποφυγή συνωστισμού που αναμένεται να προκαλέσει η καταβολή των συντάξεων Απριλίου για τους δικαιούχους του Δημοσίου και του ΙΚΑ, που δίνονται την ίδια ημέρα, δηλαδή 27 Μαρτίου, η κυβέρνηση εξετάζει την αλλαγή ημερομηνίας για τους συνταξιούχους του πρώτου Ταμείου.

Σε ό,τι αφορά στις κύριες συντάξεις του ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 24 Μαρτίου αντί για τις 25 Μαρτίου, λόγω της αργίας ενώ και για τις συντάξεις που θα πληρωθούν την Δευτέρα στις 30 Μαρτίου θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων από την Παρασκευή 27 Μαρτίου.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Ο ΟΑΕΕ, ο ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ (μη μισθωτών) την Τρίτη 24 Μαρτίου

Το Δημόσιο εξετάζεται να καταβάλλει τις συντάξεις νωρίτερα από την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Απριλίου 2020 τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 και θα πιστωθούν επίσης στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Παρασκευή 27 Μαρτίου

Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών), τα ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις Απριλίου 2020 τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 και θα πιστωθούν στους λογαριασμούς την Παρασκευή 27 Μαρτίου –

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Απριλίου αναμένεται να καταβληθούν μαζί με των δημοσίων υπαλλήλων.

Επικουρικές Συντάξεις ΕΤΕΑΕΠ Απριλίου 2020 – Πληρωμή την Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ

Η συγκεκριμένη εκδοχή στηρίζεται στην λογική ότι πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν τώρα την δυνατότητα να καταβάλουν, πέραν του μισθού και το Δώρο Πάσχα, αλλά και το ότι το δώρο θα πρέπει να πέσει στην αγορά όταν η οικονομική δραστηριότητα θα έχει επανέλθει σε κάποια υποτυπώδη επίπεδα και όχι τώρα που όλα είναι παγωμένα.

Ωστόσο, παραμένει ασαφές και αν η καταβολή του δώρου του Πάσχα αφορά όλες τις επιχειρήσεις είτε έχουν βάλει λουκέτο λόγω κορονοϊού είτε όχι.

Αυτό δηλαδή που πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι το εάν τελικά η πιθανή απόφαση για τη μετάθεση της καταβολής του Δώρου Πάσχα θα είναι προαιρετική ή υποχρεωτική για όλους τους εργοδότες.

Οι διευκρινίσεις αναμένεται να δοθούν την Παρασκευή 20 Μαρτίου.

Τσαντίρης Νίκος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.