Η πολιτεία και το κράτος ζήτησαν τη στήριξη από την εκκλησία για να βοηθήσει στην αύξηση των εμβολιασμών, στην προσπάθεια που θα πρέπει να γίνει για το κτίσιμο του τείχους της ανοσίας.

Οι δηλώσεις του ιεράρχη Ιερώνυμου που είναι ο Μητροπολίτης των Καλαβρύτων και της Αιγιάλειας, στην εφημερίδα «Πελοπόννησο» και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο, είναι ξεκάθαρες και… ουδέτερες.

Συγκεκριμένα απάντησε ο κ.κ. Ιερώνυμος: «Δεν έχω να δώσω καμία εντολή στους ιερείς μου. Έχω πει ν’ ακούν τους γιατρούς τους και να αποφεύγουν τέτοιες συζητήσεις. Εγώ, με το θέμα του εμβολιασμού δεν έχω πάρει θέση.

Επαναλαμβάνω, δεν έχω δώσει καμία κατεύθυνση στους κληρικούς μου. Τους έχω πει να κάνουν αυτό που η συνείδησή τους, τούς λέει, αλλά ακολουθώντας πάντα τις εντολές των γιατρών».

Και προσθέτει: «Δεν είναι θέμα δικό μας, ούτε να συμβουλεύουμε, ούτε να λέμε διάφορα για το θέμα, ούτε να παροτρύνουμε να κάνουν το εμβόλιο, ούτε να μην το κάνουν. Να το πουν οι γιατροί τους αυτό. Εγώ δεν θα βγω ποτέ να πω…κάντε το εμβόλιο, ούτε όμως και μη το κάνετε.

Δεν μπορώ εγώ να πάρω μια τέτοια ευθύνη, αν γίνει κάτι. Αν κάποιος δεν τον κάνει, ασθενήσει και πάθει κάτι, είναι δικό του θέμα. Αν πάλι κάνει το εμβόλιο και έχει κάποιες επιπλοκές, πάλι δικό του θέμα είναι. Δεν μπορώ να βγω εγώ – ως Επίσκοπος – και να πω κάντε το ή μη το κάνετε. Αυτό είναι ξεκάθαρο για μένα».

Ο ρόλος της εκκλησίας
Με λίγα λόγια η τοπική εκκλησία του Αιγίου και των Καλαβρύτων, κρίνοντας από τις δηλώσεις του ιεράρχη της που δεν πρόκειται να δώσει καμία κατεύθυνση στους κληρικούς της, πάνω σε αυτό το θέμα, δύσκολα θα συμμετάσχει στην προσπάθεια και στην καμπάνια που είναι να γίνει για να πειστούν οι ανεμβολίαστοι που αποτελούν την πλειοψηφία των ορεινών χωριών.

Θυμίζουμε ότι η πολιτεία και το κράτος έχει βάλει και την εκκλησία σε αυτή την προσπάθεια που είναι να ξεκινήσει για την αύξηση των εμβολίων και την πειθώ προς τους μη εμβολιασμένους, θεωρώντας ότι ο παπάς του χωριού και ο ιερέας της γειτονιάς, μπορεί να επηρεάσει ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού.

Η περίπτωση του Αμβρόσιου
Βέβαια οι δηλώσεις αυτές του κ. Ιερώνυμου, συγκρίνοντας τες με του προκατόχου του, του κ. Αμβρόσιου, είναι τουλάχιστον μετριοπαθείς. Ο πρώην ιεράρχης θυμίζουμε ότι είναι από τους αρνητές όχι μόνο του εμβολίου, αλλά και του κορωνοϊού παρόλο που έχει νοσήσει.

Από τον κορωνοϊό έχει προσβληθεί και ο κ. Ιερώνυμος. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η τοπική εκκλησία της Πάτρας, στη συνάντηση που είχε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης με τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, τόνισε ότι θα στηρίξει την προσπάθεια.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-4)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.