Σε μια καταγγελία που μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει προέβη ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Ανδρέας Αποστόλου. Ο μικρός Αντώνης, το παιδάκι που κινητοποίησε ολόκληρη την Κύπρο, το μωρό που έγινε μωρό μας κι έπειτα ο μικρός μας ήρωας, στερείται ευκαιριών με απόφαση του κράτους.

Το παιδί φοιτά στο δημόσιο νηπιαγωγείο της Αλάμπρας συνοδευόμενο από νοσηλεύτρια, λόγω της κατάστασης της υγείας του. Ωστόσο, όταν οι γονείς του αποφάσισαν να ασκήσουν το δικαίωμα που έχει και να το εγγράψουν και για τον Ιούλιο στο θερινό σχολείο, το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε πως δεν θα επεκτείνει την απόσπαση της νοσηλεύτριας, από την οποία εξαρτάται η ομαλή φοίτησή του στο σχολείο, λαμβάνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την απόφαση ένας μικρός ήρωας, που παλεύει καθημερινά, να έχει λιγότερες ευκαιρίες από τα παιδιά που δεν έχουν αναπηρία.

Όπως τόνισε ο κ. Αποστόλου, «ο Αντώνης είναι ένα παιδί θαύμα για το οποίο οι γονείς, οι δασκάλοι του, οι φίλοι του αλλά και όλη η Κύπρος είναι περήφανοι. Περήφανοι γιατί κερδίζει καθημερινά τη μάχη για τη ζωή, περήφανοι γιατί φέτος εντάχθηκε και φοιτά κανονικά μαζί με τους συμμαθητές του στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο στην κοινότητα του την Αλάμπρα».

Εξήγησε ότι ο Αντώνης είναι ένα πανέξυπνο παιδί που η αναπηρία του δεν αποτελεί εμπόδιο στο να συμμετέχει κανονικά σε όλες τις δραστηριότητες του σχολείου του παίρνοντας και δίνοντας αγάπη. Καθημερινά.

«Ο Αντώνης κατά τη διάρκεια της φοίτησης του χρειάζεται συνεχή στήριξη και επίβλεψη από νοσηλευτή. Μετά από μάχες και ταλαιπωρία μηνών, των υπέροχων γονιών του, η Πολιτεία πήρε την απόφαση να στηρίξει τη φοίτηση του Αντώνη παρέχοντας του το αυτονόητο. Η νοσηλεύτρια που τον συνοδεύει καθημερινά δίνει και παίρνει αγάπη από τον Αντώνη και αποτελεί το στήριγμα του για την φοίτηση του στο σχολείο του», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου, ο Αντώνης και η οικογένεια του αποφάσισαν όπως φοιτήσει στο θερινό σχολείο κατά τον μήνα Ιούλιο για να συνεχίσει τη φοίτηση και το παιχνίδι με τους φίλους και τις φίλες του κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

«Δυστυχώς η Υπουργός Υγείας αρνήθηκε την απόσπαση, κατά τον μήνα Ιούλιο, της νοσηλεύτριας που συνοδεύει τον Αντώνη με αποτέλεσμα να στερηθεί τη φοίτηση του, τη χαρά και το παιχνίδι με τους φίλους του στο θερινό σχολείο. Η Υπουργός είχε πλήρη ενημέρωση, μεταξύ άλλων και από εμένα προσωπικά, για τις ανάγκες του Αντώνη. Η Υπουργός δεν έδωσε καμία δυνατότητα εναλλακτικής επιλογή στον Αντώνη και την οικογένεια του», κατήγγειλε ο βουλευτής.

«Η απόφαση αυτή της Υπουργού Υγείας κυρίας Πόπης Κανάρη αποτελεί μελανό σημείο και οπισθοδρόμηση στην προσπάθεια για κοινωνική ενσωμάτωση και συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρίες», υπογράμμισε ο Ανδρέας Αποστόλου στην ανάρτησή του.

«Εύχομαι και ελπίζω η απόφαση να ανακληθεί άμεσα αλλά κυρίως επιτέλους η Πολιτεία να παρέχει τα αυτονόητα σε όλα τα παιδιά με αναπηρίες για την ομαλή και πλήρη φοίτηση τους στο γενικό εκπαιδευτικό σύστημα», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΕΔΕΚ, ο Αντώνης επέστρεψε εχθές από το Ισραήλ όπου είχε μεταβεί μαζί με τους γονείς του για επίσκεψη στην ιατρική ομάδα που τον παρακολουθεί και αναμένει να φοιτήσει από τη Δευτέρα στο θερινό σχολείο.

«Έχω ενημερώσει την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κυρία Αθηνά Μιχαηλίδου για το γεγονός ότι ένας μαθητής της δεν θα μπορεί να φοιτήσει στο σχολείο του. Η κυρία Μιχαηλίδου επέδειξε προσωπικό ενδιαφέρον όλο αυτό το διάστημα και συνέβαλε τα μέγιστα στη στήριξη του Αντώνη και της οικογένειας του», σημείωσε ο κ. Αποστόλου.

Διευκρίνισε ότι η ανάρτηση γίνεται με την συγκατάθεση των υπέροχων γονιών του Αντώνη, Χρίστου και Χαράς τους οποίους θαυμάζει για τη δύναμη και την πίστη τους. «Με τον Αντώνη και το κάθε παιδί με αναπηρία που δικαιούται να ζει μια ζωή χωρίς εμπόδια. Απέναντι σε όσους βάζουν τα εμπόδια», τόνισε.

Ο κ. Αποστόλου μοιράστηκε και μια φωτογραφία από την τελική γιορτή του σχολείου του Αντώνη πριν από μερικές ημέρες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.