ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ : Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές. Με επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της σχολής, για την επιστροφή σε αυτή.

Μετακίνηση εκτός νομού για εργασία. Πρέπει να πιστοποιείται με έγγραφη βεβαίωση εργοδότη και επιστροφή με αποδεικτικό κύριας κατοικίας.
Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας. Με επίδειξη στο αστυνομικό όργανο της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.
Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή, π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού. Θα πρέπει να πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.
Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους. Αφορά διαζευγμένους ή σε διάσταση γονείς.
Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας. Με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την ΑΑΔΕ ή με το Ε1.

Πρόκειται για όσους εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν στον οποίο διαμένει η οικογένειά τους και θέλουν να την επισκεφτούν. Σε αυτή την περίπτωση η μετακίνηση θα επιτρέπεται με την επίδειξη του Ε1 και του Ε9 ως έγγραφα μετακίνησης κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ελέγχων.

Πλήθος περιορισμών έχει φέρει στη ζωή μας το lockdown, μεταξύ αυτών και την ελεύθερη μετακίνηση από νομό σε νομό. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες αυτή επιτρέπεται με την κατοχή βέβαια των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Με το lockdown να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο σύνολο της επικράτειας με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, οι μετακινήσεις από νομό σε νομό συνεχίζουν να απαγορεύονται.

Σε κάποιες περιπτώσεις πάντως, η μετακίνηση από νομό σε νομό επιτρέπεται με την επίδειξη και των απαραίτητων εγγράφων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.