«Η μοναδική εγγύηση της ύπαρξής μας εδώ είναι οι εγγυήσεις της Τουρκίας και η παρουσία του τουρκικού στρατού στο νησί ως αποτρεπτική δύναμη. Η νέα πολιτική συμπεριλαμβάνει και αυτό», ανάφερε ο Ερσίν Τατάρ κατά τη διάρκεια συνάντησης με Τούρκους δημοσιογράφους, οι οποίοι επισκέπτονται τα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι ο Τ/κ ηγέτης υποστήριξε ότι «θα μπορούσαμε να μοιραστούμε το νερό, τον ηλεκτρισμό και τους υδρογονάνθρακες κατά τρόπο που θα ωφελήσει τους δύο λαούς», επαναλαμβάνοντας την θέση του ότι η αντίληψη των Ελληνοκυπρίων για τη βάση της ομοσπονδίας είναι η υλοποίηση του ονείρου της ένωσης για μετατροπή του νησιού σε ελληνικό με την πάροδο του χρόνου.

Ο κ. Τατάρ είπε ότι γίνονται πολλές επενδύσεις και καλύφθηκε μεγάλη απόσταση στον τομέα του τουρισμού και πρόσθεσε ότι στα «πανεπιστήμια» των κατεχομένων φοιτούν φοιτητές από διαφορετικές 144 χώρες.

Ευχαριστώντας εκ νέου τον Πρόεδρο Έρντογαν επειδή «υπενθύμισε για άλλη μια φορά στην άλλη πλευρά την παρουσία της τδβκ», ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι ειδικά κατά τις εθνικές επετείου η ελληνοκυπριακή πλευρά δηλώνει ότι η Κύπρος είναι ελληνικό νησί, ότι είναι κομμάτι της Ελλάδας και ότι θα επιτύχουν αυτό τον εθνικό τους στόχο.

«Στην Κύπρο υπάρχουν δύο κράτη. Η Τουρκία έχει λόγο στο παρελθόν και στο μέλλον του νησιού και στηρίζει αυτή την πρόταση για λύση δύο κρατών. Αφού δεν έφερε αποτέλεσμα ακόμα και μετά από 50 χρόνια μια συμφωνία στη βάση της ομοσπονδίας, τελείωσαν όλες οι συνομιλίες ου έγιναν. Η Τουρκία είναι εμπλεκόμενο μέρος. Δεν υπάρχει το ότι η Κύπρος ανήκει στους Κυπρίους. Ουσιαστικά αυτό εξυπηρετεί την ελληνοκυπριακή πλευρά. Είναι γνωστός ο ιδιοκτήτης αυτού του νησιού, είναι γνωστή η ιστορία του, το δίκαιό του, ο νόμος του. Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για την ειρήνη και την ηρεμία σε αυτό το νησί».

Αναφέροντας ότι η νέα τους πολιτική είναι ξεκάθαρη και κανείς δεν θα μπορέσει να τους αποκόψει από την Ανατολία, ο κ. Τατάρ κατέληξε λέγοντας ότι «συνομιλητής μας είναι η Τουρκία. Κανείς δεν μπορεί να αγνοεί τους Τούρκους της Κύπρου. Στη χώρα μας υπάρχουν αθλητές που πέτυχαν μεγάλες επιτυχίες. Αυτό προκαλεί περηφάνεια».

Εξάλλου, σε δηλώσεις του στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με τον Δήμαρχο της Κιουτάχειας της Τουρκίας, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι είναι καθήκον τους να διασφαλίσουν την «ενότητα και αδελφοσύνη» με την Τουρκία.

Πρόσθεσε ότι ο «δρόμος τους είναι ο δρόμος τους τουρκισμού» και ότι «η ενδυνάμωση της τδβκ, που είναι ένα τουρκικό κράτος στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι υψίστης σημασίας τόσο για τους Τούρκους της Κύπρου, όσο και για την Τουρκική Δημοκρατία».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.