Για το θέμα του Αρχιμανδρίτη Ανδρέα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από το θέμα που μετά από δύο μαρτυρίες είχε δημοσιεύσει η ΕΚΚΛΗΣΙΑonline, τα θαυμαστά γεγονότα σε αεροπλάνο κυπριακών αερογραμμών παρουσία του Αρχιμανδρίτη Ανδρέα Αλεμέ.

Δεχτήκαμε ανελέητο πόλεμο, ακόμα και «φίλια πυρά», από δημοσιεύματα απου αμφισβητούσαν τις μαρτυρίες για τα θαυμαστά γεγονότα,από ανθρώπους που επιθυμούν να εξεφτελίσουν την Ορθόδοξη Πίστη, εξού και είδαμε πολλά δημοσιεύματα ότι τάχα δεν υπάρχει θαύμα να παίζουν και εφημερίδες που πρόσκεινται στη Κυβέρνηση, έπειτα βεβαίως από παρέμβαση της αεροπορικής εταιρείας, η οποία είναι αναμενόμενο να λειτουργεί όπως όλες οι επιχειρήσεις για να προασπιστεί το κύρος της.

Σας είχαμε παρουσιάσει εξαρχής, εκτός από το εκτενές ρεπορτάζ και μία περίεργη αλληλουχία γεγονότων:

Στις 17 Οκτωβρίου έχουμε το δημοσίευμα του ΕΚΚΛΗΣΙΑonline που αναφέρει τη μαρτυρία του Αρχιμανδρίτη Ανδρέα

Στις 20 Οκτωβρίου, εκδίδει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων μια ΄΄αμυντική΄΄ περίεργη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ο Αρχιμανδρίτης δεν ανήκει πλέον στο Πατριαρχείο.

Συνεργάτης μας ήλθε σε επαφή με το περιβάλλον του Αρχιμανδρίτη ο οποίος δεν επιθυμεί να κάνει οποιαδήποτε δήλωση αλλά δεν διέψευσε ούτε τη μαρτυρία ούτε το συμβάν.

Είναι επιβεβλημένη η παρέμβαση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για να μη μένουν σκιές.

Διαβάστε το ρεπορτά της εφημερίδος Ορθόδοξος Τύπος που δικαιώνει την ΕΚΚΛΗΣΙΑonline:

Αναφέρει η εφημερίδα:

Αιτία Πατριαρχικής διώξεως ο Γέρων Εφραίμ της Αριζόνας;

Το εκκλησιαστικόν πρακτορείον ειδήσεων ekklisiaonline.gr της 17ης Οκτωβρίου 2017 μετέδωσε την ακόλουθον είδησιν:

«Μαρτυρία της κ. Άννας Γρίβα και του Ορθοδόξου Αρχιμανδρίτη από την Ναζαρέτ Πατέρα Ανδρέα: Στην πρωινή πτήση της… από Λάρνακα στην Χάιφα, Δευτέρα 09/10/2017 λιποθύμησε ο κύπριος πιλότος (κυβερνήτης)… 10 λεπτά πριν την προσγείωση στην Χάιφα έπαθαν πρόβλημα οι μηχανές, ο πιλότος λιποθύμησε και ένιωσε δύο ζεστά χέρια να του παίρνουν το τιμόνι και να προσγειώνουν το αεροσκάφος πίσω στην Λάρνακα… Τελειώνει αισίως η πτήση και ο πιλότος φιλά ευλαβικά το χέρι του Αρχιμανδρίτη και προφανώς ταραγμένος του ζητά με επιμονή να του πει «Που είναι ο γέροντας που καθόταν δίπλα του (δίπλα στον Αρχιμανδρίτη)»· του απαντά ο Αρχιμανδρίτης πως: Δεν υπήρχε κανένας γέροντας δίπλα του! Ο πιλότος τα έχασε και του λέει: Ένας κοντός πολύ αδύνατος με άσπρα γένια γεροντάκος, αυτός μου κρατούσε τα χέρια, αυτός μας έσωσε. Τότε του δείχνει ο Αρχιμανδρίτης την φωτογραφία του γέροντα Εφραίμ του Φιλοθεΐτη και νυν Αριζονίτη και τότε μένει έκθαμβος ο πιλότος…».

Τρεις ημέρες μετά, την 20ην Οκτωβρίου, το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων εξέδωσε την ακόλουθον ανακοίνωσιν:

«Φέρεται εις γνώσιν των αδελφών Ορθοδόξων Εκκλησιών ότι ο Αρχιμανδρίτης π. Ανδρέας Αλέμε, καταγόμενος εκ Ναζαρέτ, έχει λάβει απολυτήριον από το Ελληνορθόδοξον Πατριαρχείον Ιεροσολύμων και δεν ανήκει πλέον εις αυτό».

Τι συνέβη; Ποία ήτο η αιτία; Έδωσαν απολυτήριον άνευ προηγουμένης αποδοχής του ιερέως εις άλλην Μητρόπολιν; Οφείλει το Πατριαρχείον να τηρεί τους Ιερούς Κανόνας και όχι αυθαιρέτως να αποφασίζη.

 

http://orthodoxostypos.gr/%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CE%BE%CE%B5%CF%89%CF%82-%CE%BF-%CE%B3%CE%AD%CF%81%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CF%86/

Το προσχθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδος ESPRESSO

 

http://www.espressonews.gr/cover-story/2017/11/166280/thayma-dihazei-toys-pistoys

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.