Είναι πραγματικά άξιο απορίας, αν υπάρχουν στελέχη πέριξ των Υπουργών που να τους προστατεύουν σε στιγμές όπου εκφέρουν μια γνώμη δημόσια η οποία είναι καταφανώς λανθασμένη με αποτέλεσμα να εκθέτουν την ίδια την κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η δημόσια ανάρτηση χθες του Υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Τέρενς Κουίκ, στην οποία χρησιμοποιεί το χθεσινό πρωτοσέλιδο του ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online, διαστρεβλώνοντας πλήρως την ουσία του άρθρου, και θέτει ένα σημαντικό μεν, αλλά μη σχετικό με το δημοσίευμα θέμα, αυτό της υιοθεσίας παιδιών.

Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Χθες το ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online είχε ως πρωτοσέλιδο το άρθρο ΕΔΕ στη Ριζάρειο μετά το δημοσίευμα του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE – Ανακουφισμένοι οι μαθητές, στο οποίο αν κάποιος έκανε τον κόπο να το διαβάσει, αναφερόταν στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή και σε ένα θέμα που είχε προκύψει με τους μαθητές της Σχολής (μαθητές Λυκείου) οι οποίοι μένουν στο οικοτροφείο της Σχολής. Στο οικοτροφείο υπήρχε ένα ζήτημα σοβαρό με τον υπεύθυνο ο οποίος ασκούσε βία (σωματική και λεκτική) στους μαθητές, σύμφωνα με ανυπόγραφες καταγγελίες των ίδιων των παιδιών.

Αφού βγήκε το πρώτο δημοσίευμα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online, διετάχθη ένορκη διοικητική εξέταση για το ζήτημα και ο εν λόγω άνθρωπος εκδιώχθηκε.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, ανήρτησε το εν λόγω δημοσίευμα του ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προβαίνοντας σε μια άσχετη με το θέμα δήλωση που έλεγε το εξής:

Κλείστε Ιδρύματα, Ορφανοτροφεία, Οικοτροφία. Να δοθούν κίνητρα για ανάδοχες οικογένειες. Καμπάνια για υιοθεσίες. Τα παιδιά θέλουν ΣΠΙΤΙ και ΑΓΚΑΛΙΑ. Όχι κοιτώνες.

Δείτε την επίμαχη ανάρτηση:

Ουσιαστικά ο Υφυπουργός Εξωτερικών, είτε αγνοώντας, είτε παραφράζοντας εσκεμμένα το δημοσίευμα, προπαγανδίζει εμμέσως για την υιοθεσία παιδιών για το κατάπτυστο νομοσχέδιο που πέρασαν προχθές στη βουλή, χρησιμοποιώντας το πρόβλημα στη Ριζάρειο, το οποίο όμως δεν αφορά ορφανά παιδιά που αναζητούν στέγη αλλά μαθητές που είτε επειδή οι οικογένειές τους μένουν μακριά είτε λόγω οικονομικών περιορισμών διαμένουν ως οικότροφοι στην εν προκειμένω εκκλησιαστική σχολή η οποία υπάγεται διοικητικά στο Υπουργείο Παιδείας το οποίο ζήτησε τη διενέργεια ΕΔΕ.

Προφανώς και στηρίζουμε κάθε παιδάκι που αναζητά στέγη, αγάπη και φροντίδα. Προφανώς και η υιοθεσία είναι ένα μείζον ζήτημα.

Όμως η διαστρέβλωση δημοσιευμάτων προς άμβλυνση των εντυπώσεων, δεν τιμούν έναν ανώτατο δημόσιο λειτουργό ο οποίος με τη στάση του εκθέτει την κυβέρνηση συλλήβδην.

 

Ριζάρειος σχολή Τέρενς Κουίκ

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.