Τη Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 20:00, εγκαινιάζεται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, μια ξεχωριστής σημασίας Έκθεση σύγχρονης εικαστικής τεχνολογίας, με ψηφιακές αναπαραγωγές έργων του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, που παρεχώρησαν κορυφαία Μουσεία της Ευρώπης και της Αμερικής (Τολέδου, Μαδρίτης, Βατικανού, Νέας Υόρκης, Ρώμης, Φλωρεντίας, Οξφόρδης, κ.ά.). H έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 6 Οκτωβρίου 2019.

Με τίτλο: «Απηχήσεις της αρχαιότητας στο έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου», η Έκθεση αυτή, από κοινού με την εντυπωσιακή παρουσίαση εμβληματικών δημιουργιών του, αναφέρεται σε μια από τις διαρκείς πηγές έμπνευσης της ζωγραφικής της Αναγέννησης, αλλά και στις επιρροές του κορυφαίου καλλιτέχνη από έργα μεγάλων προσωπικοτήτων της Τέχνης εκείνης της εποχής.

Ο Δήμος Ηρακλείου, που ολοκλήρωσε, τον Οκτώβριο του 2018, την Αδελφοποίηση με τον Δήμο Τολέδου (την πόλη όπου μεγαλούργησε ο Θεοτοκόπουλος), συνεχίζει με την διοργάνωση της Έκθεσης αυτής, την οφειλή του προς την κορυφαία μορφή που γέννησε αυτή η πόλη στο πέρασμα των αιώνων.

Την επιμέλεια της Έκθεσης Θεοτοκόπουλου έχει η ιστορικός τέχνης Ιάνθη Ασημακοπούλου. Για το ιδιαίτερα σημαντικό αυτό εικαστικό γεγονός, τυπώθηκε συλλογικός τόμος-λεύκωμα, με μελέτες που έγραψαν ειδικώς για αυτή την Έκθεση καταξιωμένοι μελετητές του μεγάλου ζωγράφου (Fernando Marías, Αγγελική Λυμπεροπούλου, José Riello, Jeongho Park, και η επιμελήτρια).

Στη διάρκεια της Έκθεσης αυτής , θα πραγματοποιηθούν δύο ομιλίες για τον Θεοτοκόπουλο. Η πρώτη από την Δρ. Κορίνα Βουγιούκα, διδάσκουσα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με τίτλο: «Ο Ζωγράφος των χεριών, η μουσική στη ζωγραφική του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου» (στην Βικελαία Βιβλιοθήκη, στις 10 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 20:00).

Και η δεύτερη από τον José Riello, επίκουρο καθηγητή στο Universidad Autónoma de Madrid, με θέμα την Βιβλιοθήκη του Θεοτοκόπουλου (η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 20.00, στο Μικρό Θέατρο του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.