Στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας» του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, λειτούργησε έκθεση φωτογραφίας με θέμα την ενδοοικογενειακή βία και γενικό τίτλο «Γεννηθήτω Φως».

Η έκθεση διήρκησε από τις 14 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου και περιείχε έργα του Δημήτρη Αλεξούδη για το Συμβουλευτικό Κέντρο του Δήμου Αλεξανδρούπολης καθώς και των μαθητών του 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρουπόλεως.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν τρείς ανοιχτές προς το κοινό εκδηλώσεις (Εγκαίνια, 14 Νοεμβρίου με τους Γιώργο Ανανιάδη, Ιωάννα Καφίδα και Γιώργο Κόρδη, Πολιτική βία και βία, 16 Νοεμβρίου με τους Χρίστο Ηλιόπουλο και Γιώργο Κουτσοδιάκο, Μπορεί η τέχνη να προλάβει τη βία; 1η Δεκεμβρίου με τους Ελένη Ζιώγα, Χρήστος Κορακιανίτης, Ρένια Μεταλληνού) καθώς και επισκέψεις Γυμνασίων-Λυκείων και κατηχητικών συνάξεων.

Στις εν λόγω επισκέψεις, ζητήθηκε από τους μαθητές, αφού περιηγηθούν στην έκθεση, να χωριστούν ανά ομάδες και να δώσουν τίτλο σε κάποια από τις φωτογραφίες. Με αφορμή τους δοθέντες τίτλους, ακολουθούσε γόνιμος διάλογος για την μορφές της ενδοοικογενειακής και της έμφυλης βίας και κατόπιν, οι συμμετέχοντες συμμετείχαν σε ένα διαδραστικό δρώμενο το οποίο στόχευε στην ενσυναίσθηση και την βαθύτερη κατανόηση των πολλαπλών παραγόντων οι οποίοι καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη τη φυγή της γυναίκας από μια κακοποιητική σχέση.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στον φιλόξενο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Βασιλείου του Μεγάλου 15, Κεραμεικός), ενώ η καταληκτική εκδήλωση της δράσης έλαβε χώρα στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών και Πειραιώς 144, Αθήνα).

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.