Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Νεόφυτος της Βουλγαρίας εισήχθη στο νοσοκομείο την Τετάρτη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Εκκλησίας. Όπως δημοσιεύτηκε στο Orthochristian.com , η δήλωση αναφέρει:

Χθες, 18 Απριλίου, εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας, ο Πατριάρχης Νεόφυτος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Καρδιολογίας της Tokuda στη Σόφια. Σύμφωνα με πληροφορίες από τους γιατρούς που είχαν υπηρεσία σήμερα το πρωί, η κατάστασή του είναι σταθερή και αισθάνεται καλή. Ωστόσο, οι εξειδικευμένες ιατρικές ομάδες συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά την υγεία του Πατριάρχου.

΄΄Εμείς, οι επισκόποι, οι κληρικοί και οι λαϊκοί , προσευχόμαστε για την πλήρη αποκατάστασή του και καλούμε όλους όσους θέλουν να γίνουν ένα μαζί μας στην προσευχή μας για τον Πρώτο Ιεράρχη της Μητέρας Εκκλησίας μας΄΄ αναφέρει ανακοίνωση των συνεργατών του.

Ο Μακαριώτατος εισήχθη επειγόντως με συμπτώματα που σχετίζονται με μια χρόνια ασθένεια.

Ένα χρόνο πριν την εκλογή του στον πατριαρχικό θρόνο, ο Μητροπολίτης Νεόφυτος  υπεβλήθη σε σοβαρή χειρουργική επέμβαση στην καρδιά. Έκτοτε, αντιμετώπισε προβλήματα με την κατάσταση της υγείας του, αλλά ποτέ δεν έπαψε να ταξιδεύει στη χώρα και στο εξωτερικό.

“Η ενεργή αποκατάστασή του ξεκίνησε σήμερα και η ομάδα θα αποφασίσει αν θα τον βάλει σε πιο ελαφρύ καθεστώς”, δήλωσε ο καθηγητής Ν. Μλαντένοφ, επικεφαλής της μονάδας αναισθησιολογίας και εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.