ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE - ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΩΡΑ: Σήμερα Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023 Βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Ζακάκης- Φίλος και συνεργάτης του π Αντώνιου της Κιβωτού του Κόσμου αλλά και μάρτυρας υπερασπίσεως στην υπόθεση. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ανακοπή καρδιάς.

Μελανιασμένος στο κρεβάτι του βρέθηκε ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Ζακάκης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε ηλικία 49 ΕΤΩΝ. Ο φίλος και μάρτυρας υπερασπίσεως του π Αντωνίου Παπανικολάου της Κιβωτού του Κόσμου πρόσφατα είχε δικαιωθεί σε δικαστική διαμάχη για το κληροδότημα ΠΡΟΜΠΟΝΑ.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΚΙΒΩΤΟ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE – ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ: Στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE και στον Ανδρέα Καραγιάννη μίλησε ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Ζακάκης.

Ο Πανοσιολογιότατος π Ιγνάτιος αναφέρθηκε στο ζήτημα της Κιβωτού του Κόσμου και την δικαστική περιπέτεια που περνάει ο π Αντώνιος Παπανικολάου.

Μεταξύ άλλων τοποθετήθηκε για το έργο της Κιβωτού όλα αυτά τα χρόνια, τη στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος προς το πρόσωπο του π Αντώνιου και ανέλυσε τις διαδικασίες που θα ακολουθήσει η Εκκλησία σε περίπτωση απόφασης για προφυλάκιση του Ιερέα π Αντώνιου.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Αποκαλυπτικός για την γνωριμία του με τον π Αντώνιο της Κιβωτού του Κόσμου είναι ο Πανοσ Αρχιμανδρίτης π Ιγνάτιος Ζακάκης μιλώντας στον εκδότη του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE , Ανδρέα Καραγιάννη.

΄΄Η επαφή μου με τον π Αντώνιο Παπανικολάου της Κιβωτού του Κόσμου ξεκίνησε γύρω στο 2014. Τον είχα πάρει τηλέφωνο για να μου βάλει ένα παιδάκι από κακοποιημένη οικογένεια στην δομή και με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση και χαρά την επόμενη ακριβώς ημέρα μου λέει Πάτερ μου στείλτο μου.

Και έμεινε ίσως και μέχρι σήμερα να βρίσκεται εκεί το παιδί, στη δομή του. Είχε πολλά προβλήματα, οι γονείς του ήταν χωρισμένοι, η μάνα του δεν μπορούσε να το συντηρήσει αλλά ήταν ευγενής ο πατήρ Αντώνιος, με τον πρώτο λόγο χωρίς να με γνωρίζει ,το δέχτηκε το παιδί μου να το πάρει.

Αυτή η ιστορία με την Κιβωτό δεν εξελίσσεται καλά για την Εκκλησία μας, ειδικά τέτοιες μέρες, έχει μεγάλο αντίκτυπο και φαίνεται και στον έρανο αγάπης που θα γίνει , είναι διστακτικός ο κόσμος.

Είναι πληγωμένος ο κόσμος γιατί και εμείς δίνουμε δικαιώματα καμιά φορά, ηθελημένα ή αθέλά μας. Η Εκκλησία μας είναι πάνω από όλα,ακολουθεί τον Ιησού Χριστό, όλοι οι υπόλοιποι είμαστε κατ άνθρωπον αμαρτωλοί.΄΄

Να σημειωθεί πως σήμερα εκτάκτως υπήρξε νέα σύναξη στην Αρχιεπισκοπή για το ζήτημα της Κιβωτού του Κόσμου, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για μεταβατικό Διοικητικό Συμβούλιο και πως υπάρχουν σκέψεις να τεθεί η δομή υπό την διοίκηση της Εκκλησίας.

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.