ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΡΑΤΟΣ: Συνέντευξη παραχώρησε πριν λίγη ώρα στην τηλεόραση του ΑΛΦΑ ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης και τω σχέσεων Εκκλησίας - Κράτους.

Ρεπορτάζ: ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Προσωπικά είμαι αισιόδοξος πως θα προχωρήσει η συμφωνία Εκκλησίας Κράτους διότι είναι ώριμες οι συνθήκες και είναι ανάγκη και για την ίδια την Εκκλησία και γι αυτό που λέμε διακριτούς ρόλους, μια τέτοια συμφωνία στη σύγχρονη εποχή και να συνομολογηθεί και κυρίως να εφαρμοστεί.

Νομίζω πως είναι κάτι λογικό που εξελίσσεται μια δημόσια συζήτηση, δεν έχει κάτι να φοβάται ο κλήρος, θεωρώ σε έναν βαθμό την επίκληση του συγκεκριμένου ζητήματος ως προσχηματική από ορισμένες πλευρές, πλην όμως χρειάζεται ψυχραιμία, η κυβέρνηση και μόνο έχει δικαίωμα να νομοθετήσει.

Σημειώνω την μεγάλη προσοχή με την οποία χειρίζεται το θέμα ο Πρωθυπουργός και ο κος Γαβρόγλου.

Δεν μπορεί η χώρα να βγει από την κρίση και από τα μνημόνια και να μπει σε μια αναδίπλωση συντηρητική, θεοκρατική, δηλαδή η κοινωνία αντί να είναι προοδευτική να είναι μια κοινωνία φοβισμένη, χτυπημένη και μια κοινωνία Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών, θρησκόληπτοι, αφήνοντας ανοιχτό το πεδίο για θρησκευτικό φονταμενταλισμό.

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (0)
  1. σακης 5 χρόνια πριν

    πω πω! τι ειπε τωρα καλα μεγαλε εισε και ο πρωτος σου βγαζω το καπελο,,,,

    ΑπάντησηΆκυρο
  2. Μ. Βιδάλης 5 χρόνια πριν

    Δικαίωμα σου (νομικό και παραδόξως Θεολογικό λόγω του αυτεξούσιου) να μην είσαι ενεργός Χριστιανός ή καν ένθεος, όμως, μην επιβάλεις τις απόψεις σου στους άλλους. Αν κάποιος συμμετάσχει στα της εκκλησίας, είναι “θρησκόληπτος”; Γιατί μερικοί βάλθηκαν να γκρεμίσουν τον Ευρωπαικό Χριστιανικό πολιτισμό; Γιατί ο Χριστιανισμός παγκοσμίως είναι η μόνη θρησκεία που διώκεται στον 21ο. Α.; Τροφή για σκέψη από έναν πρώην πανεπιστημιακό και πρώην μασόνο…

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.