ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ: Απίστευτες καταγγελίες από πιστούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Εκκλησία της Ουκρανίας. Ιερείς και πιστοί καταγγέλουν αγνώστους πως προσπαθούν με τη βία να ελέγξουν Ιερούς Ναούς σε περιοχές της Ουκρανίας με στόχο να μεταφερθούν στη νέα Εκκλησία υπό τον Μητροπολίτη Επιφάνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE άγνωστοι νεαροί προσπάθησαν να καταλάβουν Ιερό Ναό που ανήκει στην δικαιοδοσία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας στο χωριό Olenivka της περιοχής του Chernihiv.

Στις 15 Ιανουαρίου έλαβε χώρα συνάντηση της κοινότητας στην οποία με τη βία συμμετείχαν 25 άγνωστοι ζητώντας επιτακτικά να τεθεί προς ψήφιση το ζήτημα μεταφοράς των Ιερών Ναών από την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Νέα Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν μόνο δυο ντόπιοι ενώ οι υπόλοιπες ψήφοι προήλθαν από τους 25 αγνώστους εξοργίζοντας την τοπική κοινωνία.

Εν συνεχεία έγινε επίσημη καταγγελία για καταπάτηση των θρησκευτικών ελευθεριών.

Οι άγνωστοι είχαν περικυκλώσει τον Ιερό Ναό δηλώνοντας πως είναι πατριώτες και ανάγκασαν Ιερείς και πιστούς να φύγουν απειλώντας ακόμη και με χρήση σωματικής βίας.

Οι νεαροί έφεραν δικό τους Ιερέα, έσπασαν της κλειδαριές και παρανόμως εισήλθαν στον Ιερό Ναό.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Πρόεδρος Ποροσένκο είχε δεσμευθεί ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τη θρησκευτική επιλογή του κάθε πολίτη.

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.