Η κατολίσθηση προέκυψε έπειτα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που προηγήθηκαν τις περασμένες ημέρες στο νησί. Βροχές και έντονα καιρικά φαινόμενα που έφερε η κακοκαιρία «Ζηνοβία» σε όλη τη χώρα. Το μικρό μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου βρίσκεται στην περιοχή του Νημποριού στο νησί της Σύμης.

Μπορεί η Πρωτοχρονιά να βρήκε το νησί της Σύμης λουσμένο στον ήλιο, ωστόσο η κακοκαιρία των περασμένων ημερών προκάλεσε την πτώση των βράχων που διέλυσαν το μικρό μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου.

Το νησί είχε αντιμετωπίσει πολύ σημαντικά προβλήματα και με την τελευταία κακοκαιρία «Γηρυόνης», στα τέλη του Νοέμβρη, όταν οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Το Νημποριό στη Σύμη
Ο μικρός οικισμός Νημποριό ή αλλιώς Εμπορειός φαίνεται πως ήταν από τα πρώτα λιμάνια που χρησιμοποιήθηκαν στη Σύμη. Είναι το επόμενο φυσικό λιμάνι μετά το Γιαλό προς το Βορρά και συνδέεται μαζί του με δρόμο μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο, μετά από το οποίο πρέπει κανείς να συνεχίσει με τα πόδια.

Το Νημποριό αποτελεί την αρχαία πρωτεύουσα της Σύμης όπου ζούσε ο βασιλιάς της Νιρέας. Τα σπίτια του είναι κτισμένα σχεδόν πάνω στη θάλασσα και πολλοί επισκέπτες κάνουν με τα πόδια τη βόλτα από το Χαράνι μέχρι το Νημποριό.

iefimerida

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.5 (4 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.