Ανατροπή φαίνεται να υπάρχει στο θέμα της τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα σχετικά με τη διάταξη περί κακόβουλης βλασφημίας.

«Η αποκατάσταση του Ποινικού Κώδικα των διατάξεων για τις αδικήματα της κακομεταχείρισης και της εκκαθάρισης των θρησκευμάτων δεν αποσκοπεί προφανώς στην προστασία του Θεού, των θεών, της Ορθόδοξης Εκκλησίας και κάθε άλλης θρησκείας, καθώς δεν χρειάζονται ανθρώπινη προστασία.

Αποσκοπεί όμως στη διαφύλαξη του θρησκευτικού συναισθήματος των πιστών και του υπέρτερου συμφέροντος, σε ιδιαιτέρως ταραγμένα χρόνια, της κοινωνικής ειρήνης και της κοινωνικής συνοχής, των αγαθών που δεν μπορούν να παραβιαστούν χάρη στη δικαιοσύνη λογική της ελευθερίας του λόγου, που εμπεριέχει επιθέσεις, φανάτισμος. Πάνω απ ‘όλα, όμως, το όλο ζήτημα είναι θέμα πολιτιστικής, κάτι που κάθε άνθρωπος μπορεί εύκολα να αντιληφθεί αρκεί να πετάξει από πάνω του το πέπλο των ιδεοληπτικών εμμονών και των μηδενικών αγκυλωμάτων».

Τσιάρας: «Θα αποσυρθεί η διάταξη για την βλασφημία»

Την τροποποίηση παρουσίασε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, κατά τη δεύτερη ανάγνωση του σχεδίου νόμου στην αρμόδια κοινοβουλευτικοί επιτροπή και προέβλεπε ποινή φυλάκισης έως και δύο χρόνια προβλέπει η τροποποίηση στο σχέδιο νόμου για τον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για το αδίκημα της κακόβουλης βλασφημίας και της καθύβρισης των θρησκευμάτων (άρθρο 198 ΠΚ).

Σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας δήλωσε ότι θα αποσυρθεί η διάταξη για την βλασφημία που υπήρχε στον νέο Ποινικό Κώδικά μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε.

Ο κ. Τσιάρας απέδωσε την επαναφορά της συγκεκριμένης διάταξης σε μία «προσπάθεια προστασίας των δικαιωμάτων θρησκευτικών μειονοτήτων», που κάνει η κυβέρνηση, καθώς βρισκόμαστε, όπως είπε, «μπροστά σε γεγονότα που εξελίσσονται με αρνητικό τρόπο στην ελληνική κοινωνία και μιλώ για την αντιπαράθεση μεταξύ ομάδων μεταναστών που εγκαθίστανται στην ενδοχώρα και δημιουργούνται εντάσεις. Σημείωσε δε ότι τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες έχουν την ίδια διάταξη, η δε Δανία που την είχε καταργήσει, την επανέφερε.

Παρόλα αυτά τόνισε ότι δεν θέλει να χαθεί η ουσία και από την στιγμή που υπάρχουν τόσες αντιδράσεις η συγκεκριμένη διάταξη θα αποσυρθεί.

Διαβάστε επίσης τη θέση της ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online: Ακατανόητη κυβίστηση υπέρ των άθεων που υβρίζουν την Εκκλησία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Από ποιους υπάρχουν αντιδράσεις ώστε να καταργηθεί αυτή η διάταξη; Μήπως είναι οι ίδιοι πουλημένοι και δεν στηρίζουν το 99 % των Ελλήνων που είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι;