Πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε τομέα που τελεί υπό τουρκικό έλεγχο στη βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με την Άγκυρα που αποδίδει την επίθεση στις κουρδικές δυνάμεις.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο χωριό Ταλ Χάλαφ, δυτικά της πόλης Ρας αλ-Άιν, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο κατηγόρησε ως υπεύθυνη γι’ αυτό την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

“Πέντε αθώοι πολίτες, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν” στην έκρηξη, επιβεβαίωσε το υπουργείο.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε από την πλευρά της ότι η έκρηξη προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό αρκετών άλλων.

Η πόλη Ρας αλ-‘Αιν και τα περίχωρά της ελέγχονται από τους Σύρους υποστηρικτές της Τουρκίας έπειτα από μια επιχείρηση που διεξήχθη τον Οκτώβριο από τον τουρκικό στρατό στη βορειοανατολική Συρία για την εκδίωξη της YPG.

Η Άγκυρα θεωρεί την YPG “τρομοκρατική” οργάνωση αλλά η πολιτοφυλακή αυτή υποστηρίζεται από τις δυτικές χώρες στη μάχη κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Η επίθεση που άρχισε τον Οκτώβριο η Τουρκία επέτρεψε στην Άγκυρα να πάρει τον έλεγχο στα σύνορά της μιας λωρίδας εδάφους μήκους 120 χλμ. και βάθους 30 χλμ., που αρχίζει από την Ταλ Αμπιάν και καταλήγει στη Ρας αλ-‘Αιν.

Η Άγκυρα διέκοψε τη στρατιωτική της επιχείρηση μετά την επίτευξη δύο συμφωνιών με την Ουάσινγκτον και τη Μόσχα, οι οποίες προβλέπουν την αποχώρηση της YPG από τις περισσότερες μεθοριακές θέσεις που ήλεγχε.

Η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει μια “ζώνη ασφαλείας” στη βόρεια Συρία, με στόχο να εγκαταστήσει εκεί μέρος των σχεδόν 3,6 εκατομμυρίων Σύρων προσφύγων που έχει στο έδαφός της.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.