Ιερά Μονή Προφήτου Ηλία Θήρας

Η αδελφότητα της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλία Θήρας καλεί τον θηραϊκό λαό σήμερα Σάββατο 18 Νοεμβρίου να συμπαρασταθεί στον κοινό μας αγώνα για να αποτρέψουμε την αναβάθμιση του Νατοϊκού Ραντάρ, που εάν γίνει σημαίνει τεράστια καρκινοβόλος ακτινοβολία για όλους μας.

Από τις 12 το μεσημέρι αυτοκίνητο της Μονής θα μεταφέρει όσους έρχονται μέχρι το μπλόκο της αστυνομίας (1.000 μέτρα από την Μονή) έως το μοναστήρι, όπου το βράδυ θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία.

Ήδη από σήμερα το μεσημέρι μαζί με πολυάριθμους συμπολίτες μας βρισκόμαστε σε κατάσταση επιφυλακής, λόγω των επιχειρούμενων εργασιών αναβαθμίσεως του Ραντάρ, η οποία θα διαρκέσει έως και την Κυριακή το απόγευμα.

Καθ’ όλη την διάρκεια της επιφυλακής η αδελφότητά μας θά φιλοξενήσει παντοιοτρόπως όλους όσους συμμετάσχουν σε αυτήν την προσευχητική αντίδραση της θηραϊκής κοινωνίας.

 

Ο Μητροπολίτης Θήρας και Αμοργού έδωσε εντολή να χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες κατόπιν των αποτρόπαιων γεγονότων και των σφοδρών αντιδράσεων.

Οι κάτοικοι απέκλεισαν το δρόμο που οδηγεί στο Μοναστήρι στήνωντας οδοφράγματα με τρακτέρ και αυτοκίνητα.

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΝΤΑΡ

Σε «χωματερή» ηλεκτρονικής ακτινοβολίας, απειλούν να μετατρέψουν την ιστορική Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία, οι επιτελείς του ελληνικού Υπουργείου Εθνικής άμυνας και του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλούνται οι μοναχοί, βρίσκεται σε εξέλιξη μια επιχείρηση αναβάθμισης του Πεδίου Βολής Κρήτης, με συνακόλουθη επιβάρυνση του ιστορικού και ιερού χώρου, από τις ακτινοβολίες του ραντάρ που βεβηλώνει την περιοχή. Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των μοναχών, της τοπικής κοινωνίας αλλά και των θεσμικών οργάνων του νησιού, φαίνεται πως υπάρχουν ειλλημένες αποφάσεις για περεταίρω αισθητική και περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής και του μνημείου.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ

Έπειτα από τις έντονες διαμαρτυρίες κλήρου και λαού στο Όρος του Προφήτη Ηλία, τον περασμένο Απρίλιο, στις απαρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, που εμπόδισαν ευτυχώς την σχεδιασμένη από το Ραντάρ Θήρας αναβάθμισή του με την εγκατάσταση ραδιοθόλου, επανερχόμαστε στο ίδιο θέμα με σκοπό να καλέσουμε τους απανταχού Θηραίους σε επαγρύπνηση για όλα αυτά που σχεδιάζουν για εμάς ΧΩΡΙΣ εμάς…

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ:

1) Από πρόσφατα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου μάθαμε ότι το Πεδίο Βολής Κρήτης «αναβαθμίζεται σε κέντρο αντιβαλλιστικής άμυνας» του ΝΑΤΟ. Είναι προφανής η προσπάθεια εκσυγχρονισμού όλων των Ραντάρ του Πεδίου Βολής Κρήτης συμπεριλαμβανομένου και αυτού της Σαντορίνης, με απώτερο σκοπό, όχι φυσικά την άμυνα της χώρας μας, αλλά την προώθηση των σχεδίων του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή και αυτό αποδεικνύεται από σωρεία εγγράφων που αναδημοσιεύουμε εδώ:

1) Απόκτηση και εγκατάσταση ραδιοθόλων (RADOMES) στα Ραντάρ Ασφαλείας του Πεδίου Βολής Κρήτης, αξίας 1.675.895 ευρώ (Δες εδώ).

2) Σχεδίαση, κατασκευή και εγκατάσταση ενός πανάκριβου υπερσύγχρονου Ραντάρ 3D κάπου στο Πεδίο Βολής Κρήτης (ελπίζουμε όχι στο όρος του Προφήτη…) αξίας 26.084.136 ευρώ. (Δες εδώ).

3)Αντικατάσταση των συστημάτων PLESSEX των ραντάρ Ασφαλείας του Πεδίου Βολής Κρήτης, αξίας 5.770.600 ευρώ. (Δες εδώ).

4) Κατασκευή περιμετρικής περίφραξης στο Ραντάρ της Σαντορίνης, αξίας 67.000 ευρώ. (Δες εδώ).

Τα ως άνω έργα χρηματοδοτούνται από το ΝΑΤΟ και φέρονται ως έργα » ΝΑΤΟ- ΟΧΥΡΩΣΗ- ΑΠΟΡΡΗΤΑ» (Δες παράδειγμα εδώ).

Όλοι μας καθησύχαζαν μέχρι πρότινος από το Πεδίο Βολής της Κρήτης και το Ραντάρ Θήρας ότι καμία αναβάθμιση δεν γίνεται με την έλευση του ραδιοθόλου…

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την αυθαίρετη προσπάθεια εγκατάστασης του ραδιοθόλου δίχως:

1)Την υπάρξη των απαιτούμενων αδειών δόμησης (δες εδώ),

2) προϋπάρχουσας μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε χώρο προστατευόμενο ΝΑΤURA 2000 και

3) άδειας από την Αρχαιολογική Υπηρεσία (δες εδώ).

Ο Στρατός μας δυστυχώς συνεχίζει να επικαλείται Λόγους Εθνικής Ασφάλειας (!) χωρίς να μπαίνει στο κόπο να ρωτήσει καμία αρμόδια υπηρεσία…

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:

1) Είναι λογικό αυτό το πανέμορφο νησί παγκόσμιας τουριστικής έλξης να γίνει ο πρώτος στόχος και να καταστραφεί στην πρώτη σύρραξη για την οποία ετοιμάζουν και το Ραντάρ;

2) Είναι δημοκρατικό να αγνοείται η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να φύγει το ραντάρ από το νησί (δες εδώ);

3) Ενώ μας είχαν διαβεβαιώσει ότι το ραντάρ είναι υπό κατάργηση, είναι ηθικό να ζεί το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία μέσα στο ραντάρ, όπως αυτό τώρα αναβαθμίζεται;

* Το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία διακονεί τους Σαντορινιούς εδώ και 302 χρόνια.

* Το ραντάρ είναι ασυμβίβαστο τόσο με την ιερότητα και ιστορικότητα του χώρου της Μονής, όσο και για λόγους υγείας μοναχών και επισκεπτών.

* Μας χωρίζουν 20 μέτρα.

* Ποιος από τους αναγνώστες δεν κατανοεί ότι η συνύπαρξη δεν είναι πλέον ανεκτή;;

Ας φροντίσουν οι υπεύθυνοι στο ΓΕΕΘΑ σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ, αφού δαπανούν ακόρεστα χρήματα δήθεν για την εθνική μας άμυνα, να εκπονήσουν και μία μελέτη ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΡΑΝΤΑΡ ΘΗΡΑΣ…

ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΙ

ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΕΙ

Ο ΡΑΔΙΟΘΟΛΟΣ ΣΤΟ ΡΑΝΤΑΡ

ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ,

ΠΟΥ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΡΑΝΤΑΡ ΕΚ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ,

ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΝΕΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΕΡΑΝΟΣ ΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΘΟΛΟΥ.

Ο ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ ΗΤΑΝ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ (δες εδώ) ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.

Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

Βοηθήστε στην δημοσίευση του θέματος στα ηλεκτρονικά μέσα και στο Facebook (Σελίδα υποστήριξης για το θέμα του Ραντάρ εδώ), εάν μπορείτε.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.