«Σήμερα, Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020, ύστερα από επίμονες οχλήσεις και καταγγελία ασεβέστατου πολίτη για ναό του Κορωπίου, υποχρεώθηκε η Αστυ­νομία να επιβάλει πρόστιμο στον ναό 1500€ και στη νεωκόρο 300€, επειδή σε έναν χώρο 500 τ.μ. βρέθηκαν μια χούφτα άνθρωποι να λατρεύ­σουν, Κυριακή μέρα, τον Θεό..

Η επέμβαση της Αστυνομίας έγινε μετά την τέλεση της θείας λειτουργίας. Ο ιερέας και οι Επίτροποι συνελήφθησαν εκτός του ναού.

Κατανοούμε την ενέργεια της Αστυνομίας, η οποία υποχρεούται να εφαρ­μό­σει τους όποιους νόμους και τις υπουργικές αποφάσεις.

Δεν κατανοούμε καθόλου τον παραλογισμό με τον οποίο η Κυβέρνηση επι­βάλλει ασύνετα, εξωφρενικά, αντιλαϊκά και εντελώς ασεβή και απαξι­ω­τικά για τον άνθρωπο και την Εκκλησία μέτρα.

Το πρόστιμο έπρεπε να επιβληθεί σε αυτόν που έκανε την απαράδεκτη καταγ­γελία, χωρίς κανένα απολύτως έννομο συμφέρον, χωρίς κανέναν κίνδυνο της δημόσιας υγείας, μόνο από αντιεκκλησιαστική εμπάθεια, την οποία δυστυχώς νομιμοποιεί το Κράτος. Οι τέτοιου τύπου τύποι αποτελούν την απειλή της κοινωνίας και όχι οι απλοί πιστοί, που στρέφονται προς τον Θεό, σαν το έσχα­το αποκούμπι τους, μάλιστα μέσα σε τόσο δύσκολες μέρες.

Δηλώνουμε ότι προς το παρόν οι ναοί μας θα εξακολουθούν να λειτουρ­γούν σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας της υγείας, που ισχύουν παντού και με απόλυτο σεβα­σμό στη λογική και στην κοινωνία, τα δε τυχόν επιβαλ­λόμενα πρόστι­μα εξαιτίας των αμαρτωλών νομοθετικών μέτρων, θα επι­βαρύνουν αποκλει­στικά τα Φι­λό­πτωχα Ταμεία και το Ταμείο Στήριξης Πτωχών και Απόρων της Μητρο­πό­λεώς μας. Ό,τι μαζέψαμε από τους εκκλησιαζό­μενους πιστούς για τους φτωχούς, τώρα πρέπει να το δώσουμε σε πρόστιμα. Καιρός εκτός από τους πιστούς να τιμωρηθούν και οι φτωχοί… Εκεί φτάσαμε.

Προτρέπουμε δε αυτόν που κατήγγειλε ως ποινικό αδίκημα την ευλάβεια των αγνών πιστών, που κανέναν δεν ενόχλησαν, να καταβάλει, αν όχι όλο έστω κάποιο ποσό στον λογαριασμό της Μητροπόλεως για τους φτωχούς, μήπως και του συγχωρέσει ο Θεός καμιά αμαρτία!

Καλά Χριστούγεννα!»

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-5)
  1. Κωνσταντίνα Κολυβά 3 χρόνια πριν

    Κάποιοι εχουν ξεχάσει τι πραγματικά είναι τα Χριστούγεννα.Ενώ συνωστίζονται έξω και μέσα στα μαγαζιά με τα λαμπιόνια και τα μπιχλιμπίδια,ξεχνάνε τελικά πως Χριστούγεννα δεν ειναι παρά ΜΟΝΟ του Χριστού μας η Θεία γέννηση!Εκείνου που χώρισε το χρόνο και έδωσε άλλη διάσταση στη λέξη αγάπη.Αυτόν φοβούνται,αυτόν τιμωρούν.. Η παρουσία στη Θεία Λειτουργία είναι η μόνη εστια κορονοιου σε αυτή τη χώρα..τι να πω..Ας τον λυπηθεί ο Θεός αυτόν που το έκανε αυτό..ποσο φοβισμένος και άδειος θα είναι άραγε για να καταντήσει έτσι..;Πως θα κολλήσει ιό εκείνος αν εγώ πάω στην Εκκλησία τηρώντας όλα τα μέτρα;Το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης που πήγε;Ο κόσμος είναι παντελώς χαμένος και άδειος πια..ο φόβος του θανάτου τους έχει τυφλωσει όλους..Λυπήσου μας Χριστέ μου και δώσε φώτιση στον κόσμο σου..

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.