ΕΠΙΔΟΜΑ 600 ΕΥΡΩ: Χωρίς άλλες προϋποθέσεις θα καταβληθεί τελικά και το ειδικό επίδομα των 600 ευρώ στους περίπου 180.000 επιστήμονες, μετά το φιάσκο της τηλεκατάρτισης το οποίο οδήγησε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τη διαδικασία.

ΕΠΙΔΟΜΑ 600 ΕΥΡΩ: Τις επόμενες ημέρες θα καταβληθούν και στους τραπεζικούς λογαριασμούς των επιχειρήσεων που εγκρίθηκε η αίτηση τους, τα χρήματα της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, κατατέθηκαν περίπου 139.000 αιτήσεις και χρήματα αναμένεται να λάβουν περίπου 90.000. Τα χρήματα θα καταβληθούν στους λογαριασμούς που δηλώσει οι επιχειρήσεις από την ΑΑΔΕ.

Από τις αρχές Μαΐου θα έχουν τη δυνατότητα οι πληττόμενες επιχειρήσεις να λαμβάνουν δάνεια ύψους έως το 25% του τζίρου τους από τις τράπεζες με εγγύηση του Δημοσίου.

Στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για το επόμενο διάστημα προβλέπεται ο περιορισμός των επιδομάτων σε εργαζόμενους, εκτός εάν οι επιχειρήσεις παραμένουν υποχρεωτικά σε αναστολή λειτουργίας.

Αντίθετα, σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες θα δοθεί έμφαση στην ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, προκειμένου να επιστρέψει σταδιακά η ομαλότητα στην αγορά.

Χρήματα στο τραπεζικό τους λογαριασμό θα δουν δεκάδες χιλιάδες μισθωτοί και επαγγελματίες οι οποίοι αν και οι επιχειρήσεις τους βρίσκονται σε αναστολή από την πρώτη μέρα της καραντίνας ή έχουν ενταχθεί στους επιλέξιμους ΚΑΔ, οι συγκεκριμένοι δεν έχουν εισπράξει ακόμα το ειδικό επίδομα των 800 ευρώ.

Χρήματα ωστόσο θα ξεκινήσουν να βλέπουν και οι επιχειρήσεις που έχουν αιτηθεί την ένταξη τους σε κάποιο από τα προγράμματα παροχής ρευστότητας μέσω τραπεζικών δανείων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.