Το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE έλαβε προ ολίγου την ακόλουθη υπογεγραμμένη επιστολή εις την οποία καταγγέλλονται ορισμένα πράγματα αναφορικά με τη Μητρόπολη Ρόδου. Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή.

Εκδόθηκε ως είθισται και για το τρέχον έτος το εγκόλπιο ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου και είδαμε εγγεγραμμένο Στρατιωτικό Ιερέα σε κεντρική Ενορία της Ρόδου και μάλιστα στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη της πόλεως Ρόδου.

Ο Μητροπολίτης Ρόδου Κύριλλος νομιμοποιεί μια ακόμα παρασπονδία.

Βάσει της κείμενης νομοθεσίας που ορίζει τα της τοποθετήσεως εφημερίων και τα των Στρατιωτικών Ιερέων, δεν επιτρέπεται και δεν γίνεται αυτή η αθέτηση να εμφανιστεί ως de jure.

Έτσι βλέπουμε και επίσημα «ελέω βασιλέως» το όνομα ιερέως της Θρησκευτικής Υπηρεσίας Στρατού να δεσπόζει σε εφημεριακή θέση κεντρικού Ιερού Ναού της Πόλεως. Παράλληλα ακούγονται ψίθυροι ότι ο εν λόγω ιερέας παραγκωνίζει ως Αξιωματικός, τον επί μακράν σειρά ετών συνεφημέριο του.

Είναι όμως απορίας άξιον ποιοι προωθούν και αποθρασύνουν εγκάθετους και νέους ιερείς να «καπελώνουν» τους πολιούς ιερείς.

Από που αντλούν αυτό το οφφίκιο είναι πάλι εύκολη και γνωστή η απάντηση.

Όταν υπάρχουν πλειάδα κληρικών σε ενορίες δυο και τρεις, μην μας πουν ότι δεν έχει Ιερείς η Ρόδος, αλλά και άλλους κληρικούς εκτός πόλεως που υπηρετούν δυσπρόσιτα, η αγανάκτηση γεννάται αυθόρμητα !

Στην Εκκλησία υπάρχει ή δεν υπάρχει δημοκρατία και αξιοκρατία. Για την Ρόδο φυσικά δεν υπάρχει.

Τα golden boys είναι μόνο για τις πελατειακές σχέσεις των κομμάτων ή έχουν εισχωρήσει και στο Ιερατείο ; Και τέλος πάντων ποια είναι τα κριτήρια τοποθέτησης των Ιερέων σε Ναούς ;

Είναι τα πρεσβεία, η διακονία, το ήθος, η μόρφωση, ή οι συμπάθειες και οι εμπάθειες ;

Η αποκατάσταση της τάξεως είναι επιβεβλημένη και να ενημερώσουν και πόσους άλλους κληρικούς πληρώνει το κράτος με την βεβαίωση της Μητρόπολις Ρόδου και είναι εγγεγραμμένοι στην δύναμη της.

Όταν υπάρχει ικανός αριθμός εφημερίων λοιπόν, είναι απαράδεκτο να καταλαμβάνουν εφημεριακές θέσεις οι Στρατιωτικοί ιερείς, που εκ νόμου απαγορεύεται.

Επιτέλους πρέπει να μπει μια τάξη. Τέρμα η δεσποτοκρατία και η ασυδοσία.

Μυλώνας Γεώργιος
Ακόλουθος της τάξεως της εκκλησιαστικής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-8)
  1. Ευάγγελος 5 χρόνια πριν

    Εδώ πληρώνει Μητροπολίτη και κοιμάται Σάββατο!!!! σαν ευφημέριο και Μαύρο μεγάλο με προσόντα. Όλα νόμιμα Κωνσταντίνε!!!!!!

    ΑπάντησηΆκυρο
  2. Ευάγγελος 5 χρόνια πριν

    Εδώ έχει και πληρώνει Μητροπολίτη με ευφημεριακή θέση .όλα νόμιμα και δεν πατα πουθενα.

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.