ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: Δείτε όλα τα ονόματα και τις αλλαγές στην Εκκλησία της Ελλάδος.

Βοηθός Επίσκοπος για την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου εξελέγη ο Αρχ. Αγάπιος Δρίτσας, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ επισκοπής Κεχρεών.

Ο Αρχιμ. κ. Αγάπιος Δρίτσας είναι Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου.

Ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παναγόπουλος εξελέγη βοηθός Επίσκοπος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης επισκοπής Ευρίπου.

O Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Θεοχάρης τοποθετήθηκε από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, στη θέση του νέου Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Η τοποθέτησή του κρίθηκε αναγκαία, μετά την εκλογή του πρώην αρχιγραμματέα στην θέση του νέου Μητροπολίτη Περιστερίου.

Eίναι κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος και μέχρι σήμερα υπηρετούσε ως Α΄ Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου.

Οι Ιεράρχες απορρίπτουν «το πλαίσιο υλοποίησης της συμφωνίας» εκκλησίας-κράτους που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας και κατ΄επέκταση το «πλαίσιο συμφωνίας» που παρουσίασαν το περασμένο Φθινόπωρο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Κι αυτό γιατί και τα δύο κείμενα έχουν τον χαρακτήρα του «όλα ή τίποτα» (take or leave it) που σημαίνει ότι ή θα υιοθετηθεί στο σύνολό της ή καθόλου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.