Στις 13 Νοεμβρίου 2020 μετά το πέρας της εσπερινής ιεράς ακολουθίας μυρόβλυσαν στον Ιερό Ναό του Οσίου Σεραφείμ του Σαρόφ στην Μακαλανγκότα της νήσου Μιντανάο τέσσερεις εικόνες: του Σωτήρος Χριστού, της Παναγίας, του Αγίου Ιωασάφ του Μπέλγκοροντ και της Μάρτυρος Τατιανής, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα της εκκλησιαστικής επαρχίας Φιλιππίνων και Βιετνάμ της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Εξ αρχής οι πιστοί νόμιζαν ότι πρόκειται για νερό, σκουπίζοντας σταγόνες από την επιφάνεια των εικόνων, αλλά το πρωί οι σταγόνες επανεμφανίσθηκαν. Χωρίς να γνωρίζουν τίποτε για τη μυροβλυσία, αλλά αντιλαμβανόμενοι ότι έγινε θαύμα, οι ενορίτες απευθύνθηκαν στον διάκονο και τον ιερέα της ενορίας.

«Οι κληρικοί εξέτασαν επιμελώς τις εικόνες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι σταγόνες δεν μπορούσαν να εμφανισθούν τυχαία ή εξ αιτίας ανθρώπινης παρέμβασης. Αμέσως μετά, συγκέντρωσαν με προσοχή το μύρο από τις εικόνες και ενημέρωσαν αρμοδίως τον Μητροπολίτη Μανίλα και Ανόι Παύλο. Μετά την εξέταση ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι: «Είναι θαύμα του Θεού, ο Κύριος επιβεβαιώνει ότι είναι μαζί μας», όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της επαρχίας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ναός του Οσίου Σεραφείμ του Σαρόφ στη Μακαλανγκότα είναι ο μοναδικός Ορθόδοξος Ιερός Ναός της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στις Φιλιππίνες. Εγκαινιάσθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2020 από τον οικείο ποιμενάρχη της εκκλησιαστικής επαρχίας Φιλιππίνων και Βιετνάμ, Μητροπολίτη Μανίλα και Ανόι Παύλο.

Μετάφραση του Βασιλείου Μεταφράστωφ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.