Μετά τις προκλήσεις στην Αγία Σοφία, ανοίγει για μουσουλμανική προσευχή και η ιστορική Μονή της Χώρας, υλοποιώντας έτσι την σχετική απόφαση που υπεγράφη από τον ίδιο τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Έτσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη μουσουλμανική προσευχή μετά από 75 χρόνια στη Μονή της Χώρας. Οι προετοιμασίες και οι εργασίες στο εσωτερικό του ιστορικού αυτού μνημείου, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στην προσευχή της 30ης Οκτωβρίου θα είναι παρών και ο Πρόεδρος Ερντογάν.

Όπως, έγινε γνωστό θα χρησιμοποιηθεί το ίδιο σύστημα κουρτινών με αυτό της Αγίας Σοφίας, προκειμένου να καλυφθούν τα ψηφιδωτά και οι αγιογραφίες.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συναντήθηκε με τον ειδικό σύμβουλο της Γενικής Διευθύντριας της UNESCO, αρχαιολόγο Μουνίρ Μπουσενακί.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και αυτό της πρόσφατης μετατροπής της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας σε τζαμί.
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στη Μονή του Βαλουκλή, παρέστησαν οι μητροπολίτες Γαλλίας Εμμανουήλ και Σασίμων Γεννάδιος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.