Η απάντηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους Γεώργιου στον διοικητή του νοσοκομείου Κατερίνης κο Ανέστη Μυστρίδη για όσα είπε σε σημερινή συνέντευξή του.

Συνέχεια στο ζήτημα της Μονής Πέτρας Ολύμπου σπεύδει να δώσει ο διοικητής του νοσοκομείου Κατερίνης κος Ανέστης Μυστρίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο pieria tv και στον Γιώργο Οικονομίδη.

Στη συνέντευξή του ο κος Μυστρίδης ερωτηθείς για το ζήτημα της Ιεράς Μονής, μεταξύ άλλων έστρεψε τα βέλη του στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους Γεώργιο υποστηρίζοντας ότι ο Ποιμενάρχης δεν είχε επιτρέψει την τέλεση Ιεράς Ακολουθίας στη Μονή Οσίου Εφραίμ τον δεκαπενταύγουστο αλλά και ότι διέκοψε λειτουργία στο Μοναστήρι για το οποίο γίνεται λόγος όλες αυτές τις ημέρες.

Εν συνεχεία επετέθη στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, διαψεύδοντας δημοσίευμα που ανέφερε πως με παρέμβαση εισαγγελέα άνοιξε η Μονή Πέτρας Ολύμπου. 

Η απάντηση του Μητροπολίτη Κίτρους και του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Σε επικοινωνία που είχε προ ολίγου με τον Μητροπολίτη Κίτρους Γεώργιο, ο εκδότης του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE Ανδρέας Μ. Καραγιάννης, ο Σεβασμιώτατος μας ανέφερε τα κάτωθι:

Μόλις έλαβε χώρα το συμβάν της απαγορεύσεως, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως πήρε τηλέφωνο και ενημέρωσε τις αρχές. Εν συνεχεία ο Πρωτοσύγκελος μετά συνοδείας του νομικού συμβούλου της Μητρόπολης Κίτρους μετέβη στον Εισαγγελέα υπηρεσίας Κατερίνης και εξιστόρησαν το συμβάν. Ο εισαγγελέας με τη σειρά του συνέστησε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα με ήπια τακτική.

Εν συνεχεία έδωσε εντολή στην αστυνομική διεύθυνση και συγκεκριμένα σε αναπληρωτή διοικητή διότι απουσίαζε ο διοικητής να γίνουν συστάσεις και με την προειδοποίηση πως αν δεν ανοίξει αύριο η Μονή θα υπάρξουν κυρώσεις.

Όλα καταγεγραμμένα στο βιβλίο συμβάντων.

Ψέμα το γεγονός που ανέφερε ο διοικητής ότι δεν τελέσθηκε Ιερά Ακολουθία στη Μονή Οσίου Εφραίμ. Ετελέσθη Ιερά Αγρυπνία και υπάρχου αποδεικτικά στοιχεία.

Ψέμα του διοικητή και το ότι διέκοψα τελούμενη Λειτουργία στο εν λόγω Μοναστήρι.

Έχει κινητοποιηθεί η Ιερά Σύνοδος. Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά από Δευτέρα.

Θα επικοινωνήσουμε και με Υπουργείο Υγείας για το θέμα.

Απάντηση του εκδότη του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE Ανδρέα Μ. Καραγιάννη στον διοικητή του νοσοκομείου κο Μυστρίδη.

Το δημοσίευμα του ΕΚΚΛΗΣΙΑ έκανε λόγο για παρέμβαση εισαγγελέα και δικαιώθηκε από τα λεγόμενα του Μητροπολίτη.

Η παρέμβαση ενός εισαγγελέα δεν έχει μονάχα τη μορφή της γραπτής εισαγγελικής παραγγελίας, δύναται ενίοτε να είναι και προφορική, οπότε να είσθε περισσότερο προσεκτικός στο μέλλον όταν διαψεύδετε ένα δημοσίευμα.

Δεν γνωρίζω τους λόγους που δίδετε συνέχεια σε ένα ζήτημα που θλίβει τον λαό της Πιερίας.

Είμαι σίγουρος πως θα καταλάβω καλύτερα τις επόμενες εβδομάδες το τι ακριβώς σας ωθεί σε αυτή την ενέργεια.

 

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.