Ολοκληρώνοντας, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για μόνιμα μέτρα κι αυτό θα καταστεί εφικτό από το 2023 και μετά.

Ποια τα κριτήρια

Αναφορικά με τους χαμηλοσυνταξιούχους, ο κ. Σκυλακακής ξεκαθάρισε ότι το εισοδηματικό κριτήριο των 7.200 ευρώ, αφορά το καθαρό ποσό που λαμβάνουν από τις συντάξεις τους, υπό την προϋπόθεση ότι δεν λαμβάνουν άλλα εισοδήματα.

Σχετικά με τους υγειονομικούς, ο αναπληρωτής Υπουργός, σημείωσε ότι το ποσό αφορά τους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής, ειδικότερα εκείνους που έρχονται σε άμεση επαφή με ασθενείς, δηλαδή γιατρούς και νοσηλευτές, αλλά ακόμα και διοικητικό προσωπικό, υπό προϋποθέσεις.

Προσθέτοντας, ο κ. Σκυλακάκης εξήγησε ότι η διαδικασία υπολογισμού του ποσού θα είναι ίδια, όπως τον Απρίλιο του 2020, όταν οι δικαιούχοι είχαν λάβει και πάλι μισό μισθό, με τον αναπληρωτή Υπουργό να ξεκαθαρίζει πως εξαιρούνται της ενίσχυσης όσοι υγειονομικοί βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Σε ότι έχει να κάνει με το επίδομα για τα άτομα με αναπηρία, θα το λάβουν όσοι παίρνουν το αντίστοιχο επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ, υπό την προϋπόθεση να πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν τεθεί και για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Ο Υπουργός τόνισε ότι τα επιδόματα αναμένεται να καταβληθούν πριν τα Χριστούγεννα, διευκρινίζοντας δε ότι δικαιούχοι είναι και όσοι παίρνουν προσωρινή σύνταξη και πάλι βέβαια αν πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Ολοκληρώνοντας, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για μόνιμα μέτρα κι αυτό θα καταστεί εφικτό από το 2023 και μετά.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.