Την εικόνα της Παναγίας Δεξιάς στο παρεκκλήσι του Ιερού Ναού της Παναγίας Δεξιάς στην Καμάρα Θεσσαλονίκης βανδάλισαν για μία ακόμα φορά ιερόσυλοι. Πρόκειται για αλλοδαπούς που συχνάζουν έξω από την εκκλησία και έχουν αναπτύξει παραβατικές συμπεριφορές και τον τελευταίο καιρό έχουν βαλθεί να καταστρέψουν τη συγκεκριμένη εικόνα προκαλώντας θλίψη αλλά και φόβο στους πιστούς.

Κάθε φορά οι μοναχές από το Πανόραμα Θεσσαλονίκης αγιογραφούν από την αρχή την εικόνα και αυτοί πάλι πηγαίνουν και την καταστρέφουν δείχνοντας τη μανία τους προς την Ορθοδοξία.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η τελευταία επίθεση στο εικόνισμα έγινε τον Δεκέμβριο, όμως η επαναγιογράφιση είναι διαδικασία που απαιτεί χρόνο, και γι’ αυτό η εικόνα δεν επανέλθει ακόμα στην αρχική μορφή της.

Το συμβάν ανέδειξε μέσα από τα social media, η επιχειρηματίας Αφροδίτη Λατινοπούλου, «Όλοι εμείς πρέπει να βάλουμε το χέρι μας πρώτα και θα το βάλουμε». Σκέφτομαι πόσο μακρυά θα πάει αυτή η κατάσταση. Οι εκκλησίες μας απροστάτευτες , οι εικόνες μας το ίδιο, οι πιστοί έρχονται ολοένα και λιγότεροι στην εκκλησία με φόβο ψυχής μη πάθουν κακό.
Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει. Αν κάποιοι δεν σέβονται την πίστη μας και ό,τι έχουμε ιερό , πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν πως θα υπάρχουν συνέπειες αν δεν το κάνουν.
Πρέπει να συνεργαστεί η πολιτεία ( Δήμος) , η Εκκλησία και το κράτος ( αστυνομία) ώστε να μπει ένα οριστικό τέλος σε αυτές τις άθλιες καταστάσεις. Η μόνη άμεση λύση είναι εγκλεισμός των παράνομων, περισσότερη αστυνόμευση και φύλαξη των ναών. Οφείλουμε να προστατεύσουμε την πίστη μας και τα πιστεύω μας. Όλοι μαζί» σημειώνει χαρακτηριστικά και με αγανάχτηση η κα Λατινοπούλου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.