Το περιστατικό έχει αναλάβει το Α.Τ. Φαρσάλων, το οποίο διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ιερόσυλων.

Τρεις εικόνες ξάφρισαν ιερόσυλοι στα Φάρσαλα σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθερία. Συγκεκριμένα στόχος ιερόσυλων έγινε ο Koιμητηριακός Ναός του Αγίου Αθανασίου στο Ελληνικό Φαρσάλων, από όπου αφαίρεσαν τρις εικόνες που ήταν τοποθετημένες στο τέμπλο του Ιερού ναού.

Βάσει του ρεπορτάζ της εφημερίδας, εκλάπησαν τρεις εικόνες βυζαντινής νοοτροπίας, οι οποίες απεικονίζουν τη Σταύρωση, την Ανάληψη και τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος και χρονολογούνται από το 1945.

Ο Κοιμητηρίος Ναός βρίσκεται έξω από το χωριό του Ελληνικού, σε κοντινή από­σταση από αυτό, γεγονός που βοήθησε τους δράστες να μην γίνουν αντιληπτοί από τους κατοίκους ή κάποιον περαστικό, καθώς εικά­ζεται ότι διέπραξαν την κλοπή τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Η κλοπή έγινε αντιληπτή από τον εφημέριο του Ιερού Ναού την Παρασκευή το πρωί, όταν αντίκρισε ότι λείπουν οι εικόνες και ειδοποίησε την αστυνομία. Το περιστατικό έχει αναλάβει το Α.Τ. Φαρσάλων, το οποίο διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ιερόσυλων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.