Δεν έχουν τέλος οι επιδρομές στα απομονωμένα εκκλησάκια στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας από ιερόσυλους που άλλοτε έχουν ως στόχο πολύτιμα θρησκευτικά αντικείμενα και άλλοτε απλώς... μέταλλα. Χθες αποκαλύφθηκε ότι έγινε στόχος και το ξωκλήσι του Αγίου Αντωνίου στο Χειμάδι του Δήμου Τεμπών.

Όπως κατήγγειλε ο εφημέριος του χωριού στο αστυνομικό τμήμα Τεμπών, άγνωστοι εισέβαλαν στο ξωκλήσι σε χρόνο που δεν έχει προσδιοριστεί, καθώς από την Πρωτοχρονιά ήταν κλειστό και άρπαξαν από το εσωτερικό του εννέα εικόνες Αγίων άγνωστης χρονολογίας και αξίας. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δράστες να ήταν οι ίδιοι που είχαν αρπάξει άλλες δυο εικόνες του 19ου αιώνα από τα ξωκλήσια του Αγίου Αθανασίου και του Αγίου Νικολάου στον Πυργετό Λάρισας, στο διάστημα μεταξύ 14 και 24 Δεκεμβρίου.

Πριν από δέκα ημέρες, είχε έρθει στο φως και η πρωτοφανής λεηλασία στο μετόχι της μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην περιοχή Ρεματιά των Φαρσάλων, στο οποίο άγνωστοι ιερόσυλοι διέρρηξαν την κεντρική είσοδο του ναού και άρπαξαν ιερά αντικείμενα χρονολογούνται από το 1900, μεταξύ αυτών τα τρία μπρούτζινα μανουάλια βάρους περίπου 30 κιλών το καθένα, ένα μπρούτζινο δισκοπότηρο και ένα επάργυρο Άγιο Ποτήριο, ενώ προσπάθησαν να κλέψουν και την καμπάνα της εκκλησίας, αλλά δεν τα κατάφεραν λόγω του μεγάλου βάρους της!

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.