Σήμερα Τρίτη 3/16.4.2019 η Ελληνική Δικαιοσύνη καταδίκασε τους καταληψίες κτηρίων της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους σε εξάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή για απάτη κατ' εξακολούθηση κατά του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, οι καταληψίες εξέδιδαν παράνομα απαλλακτικά του ΦΠΑ, προσποιούμενοι την κανονική διοίκηση της μονής, κάνοντας χρήση του ονόματος και της σφραγίδας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου. Με αυτόν τον τρόπο προσπορίζονταν παρανόμως οικονομικά οφέλη, μη καταβάλλοντας τον οφειλόμενο φόρο, όπως τον καταβάλλει κάθε Έλληνας πολίτης.

Επισημαίνεται ότι κάνεις δεν έχει δικαίωμα να κάνει χρήση της απαλλαγής του ΦΠΑ ως Αγιορείτης, πλην των νομίμως δικαιουμένων αυτήν, οι οποίοι είναι οι ορθόδοξοι μοναχοί που είναι εγγεγραμμένοι στα μοναχολόγια των αγιορειτικών ιερών μονών και διαβιούν νόμιμα είτε σε αυτές είτε στα εξαρτήματά τους.

Οι εγκαταβιούντες στο κεντρικό κτήριο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου δεν είναι Αγιορείτες μοναχοί, αλλά απλοί καταληψίες. Δεν έχουν δικαίωμα να παραμένουν στο Άγιο Όρος, ούτε να εμφανίζονται σαν Αγιορείτες ή Εσφιγμενίτες μοναχοί, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Αγίου Όρους και της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου εκφράζει για μία ακόμη φορά την εμπιστοσύνη της στην Ελληνική Δικαιοσύνη και έχει την πεποίθηση ότι συν Θεώ οι αποφάσεις της θα εφαρμοστούν επιτέλους από το ελληνικό κράτος.

Έτσι, η μεν νομιμότητα θα αποκατασταθεί, η δε ομαλότητα θα επανέλθει στους χώρους του τόσο ταλαιπωρημένου αυτού αγιορειτικού σκηνώματος, ώστε να δύναται να επιτελέσει απρόσκοπτα την αποστολή του.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.