Η υπόθεση γίνεται όλο και πιο «σκληρή» και ως φαίνεται ο αποψινός εσπερινός παραμονή της Παναγίας της Ελευθερώτριας αναμένεται να είναι «πολεμικός».

Εξώδικο στον Μητροπολίτη Ρεθύμνης κ. Πρόδρομο να μην παραστεί στο πανηγύρι της εκκλησίας απόψε το βράδυ απέστειλε ο παπάς της ενορίας που σε έναν παραληρηματικό λόγο χαρακτήριζε τον Δεσπότη και τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης ως αιρετικούς.

Πρόκειται για τον γνωστό αρνητή ιερέα που έχει καταδικαστεί για παραβίαση των μέτρων για την πανδημία και ο οποίος χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το youtube επικοινωνεί τον «φλογερό» λόγο του.

Μάλιστα όπως έχει ήδη γράψει το neakriti.gr ο ιερέας του ναού που εορτάζει σήμερα και αύριο έχει καταθέσει έγγραφο αίτημα στο Α.Τ Ρεθύμνου και την Ασφάλεια Ρεθύμνου ζητώντας αστυνομική παρουσία προκειμένου να μη συμβούν επεισόδια στη θέα της έλευσης του Μητροπολίτη Ρεθύμνου.

Η υπόθεση γίνεται όλο και πιο «σκληρή» και ως φαίνεται ο αποψινός εσπερινός παραμονή της Παναγίας της Ελευθερώτριας αναμένεται να είναι «πολεμικός».

Πριν από λίγο ο ιερέας ανάρτησε στο facebook ανακοίνωση για το εξώδικο στον Μητροπολίτη αναφέροντας:

« ΑΝΑΚΟΙΝΏΝΟΥΜΕ ότι έχουμε στείλει ΕΞΏΔΙΚΟ στον μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο Ξενάκη για την εν γνώση του συμμετοχή σε Αδικήματα και Απάτες κατά του Ελληνικού Λαού με πλήρη την βούληση, την συνενοχή και την συνυπευθυνότητα του και δεν λάβαμε απάντηση ως όφειλε. Τον ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΎΜΕ ότι σε περίπτωση μη συμμορφώσεως του καθώς επίσης αν και στην αναμενόμενη επίσκεψή του στη ενορία μας που ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΚΑΛΕΣΤΟΣ δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα με το προκλητικό κήρυγμα του και δημιουργηθούν τυχόν δυσάρεστα επεισόδια θα υποστεί τις συνέπιες του Νόμου ( μηνύσεις κτλ ) και θα λογοδοτήσει ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης όπως όλοι οι δοσίλογοι».
Δεν υπάρχουν άβατα στην Εκκλησία

Από την πλευρά της η Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου αλλά και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης έχουν δείξει ανοχή τα τελευταία 5 χρόνια που είναι ο ενορίτης ιερέας και ως φαίνεται έχει υποπέσει σε πολλές… παραβάσεις. Κύκλοι από το περιβάλλον της Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου αναφέρουν ότι αυτή τη φορά θα πρέπει να ξεκαθαριστεί η «ήρα από το στάρι»! H πλευρά της Μητρόπολιτης διαμηνύει ότι δεν υπάρχουν άβατα στην Εκκλησία!

Καταδίκη για τα μέτρα πανδημίας
Πάντως συγκεκριμένος ιερέας που κατά καιρούς έχει δηλώσει διάφορες ιδιότητες μέχρι και αστροφυσικός ανεβάζει συχνά σε σελίδα του youtube βίντεο που δημιουργεί μέσα στην εκκλησία απευθύνοντας λόγο στους πιστούς ενώ στη σελίδα υπάρχουν και βίντεο για εξορκισμούς και δαίμονες καθώς και οδηγίες για να καταλάβει κάποιος πιστός τα σημάδια της μαγείας.
Ο ίδιος ιερέας έχει απασχολήσει και παλαιότερα την επικαιρότητα αλλά και τις αρχές όταν απηύθυνε λόγο στον αγιασμό νηπιαγωγείου το 2021 εν μέσω μέτρων πανδημίας προτρέποντας τα μικρά παιδιά να μην βάζουν μάσκες και να μην ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ γεγονός που τον οδήγησε να λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης και να τιμωρηθεί με ποινή.

Τους θεωρεί αιρετικούς

Η επίθεση που εξαπολύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο εν λόγω ιερέας κατά Αρχιεπισκόπου και Μητροπολίτη είναι πρωτόγνωρη καθώς αποκαλεί αιρετικούς Αρχιεπίσκοπο και Μητροπολίτη ενώ επειδή φοβάται ότι οι ακόλουθοι του Μητροπολίτη θα προκαλέσουν όπως χαρακτηριστικά λέει επεισόδια ζήτησε τη συνδρομή της αστυνομίας στο πανηγύρι της 30ης Σεπτεμβρίου και της 1ης Οκτωβρίου. Τους αποκαλεί αιρετικούς και για αυτό αρνείται να τους μνημονεύει στις ακολουθίες του ως οφείλει ενώ για την παρουσία του Μητροπολίτη στο πανηγύρι το απόγευμα της Παρασκευής αναφέρει ότι η κίνησή του αυτή είναι πονηρή γιατί θέλει να ξεσηκώσει το ποίμνιο του ιερέα και να δημιουργηθούν επεισόδια. Μεταξύ άλλων ο ιερέας αναφέρει στο βίντεο που ανήρτησε στο youtube:»Αυτή η κίνησή του είναι προκλητική γιατί γνωρίζει ο κ. Πρόδρομος ότι έχω διακόψει τη μνημόνευση του ονόματός του διότι έχει διαπράξει ατοπήματα δογματικά και θεολογικά και έχουν σκανδαλίσει πολύ κόσμο. Δεν λέει ορθόδοξα πράγματα ούτε με τις πράξεις του ούτε με τα έργα του. Επειδή είναι πιστός ακόλουθος του προκατόχου μητροπολίτης και νυν Αρχιεπισκόπου που ακολουθεί τη στάση του Πανοικουμενισμού, η μεγαλύτερη αίρεση, και σκανδαλίζει τον κόσμο και μας δίνει το δικαίωμα με βάση τον 15ο Κανόνα της ΙΒ΄ Συνόδου του Μεγάλου Φωτίου να μην τον μνημονεύουμε γιατί είναι αιρετικός. Εκείνος επιμένει να έρθει στο πανηγύρι ακάλεστος για να δημιουργήσει ένταση και προβλήματα. Είναι μια κίνηση με πονηρά κίνητρα και ελατήρια και δόλο. Προσπαθεί να παρουσιάσει τους ανθρώπους που με ακολουθούν να τα επηρεάσει αρνητικά και να τους εξοργίσει και να δημιουργήσει επεισόδια και να μας παρουσιάσει ως ταραχοποιούς και ακραία στοιχεία, δηλαδή βίαιοι και φανατικοί κάτι που δεν ισχύει. Εμείς αρνούμαστε να ακολουθήσουμε τον πανοικουμενισμό».

Με έγγραφο ζητά αστυνομική παρουσία
Σε άλλο σημείο του βίντεο που έχει τραβηχτεί μέσα στην εκκλησία εμφανίζει στην κάμερα το έγγραφο που κατέθεσε ο ίδιος στο Α.Τ Ρεθύμνου και την Ασφάλεια της περιοχής με το οποίο ζητά την επιτήρηση της εκκλησίας στη διάρκεια του πανηγυριού από αστυνομικά όργανα επικαλούμενος την ασφάλεια του χώρου. Στο έγγραφο που κατατέθηκε στην ΕΛ.ΑΣ αναφέρεται: «Σας ενημερώνουμε από κοινού λόγω διάφορων σχολίων και φημών θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να στείλετε αστυνομικά όργανα από τις υπηρεσίες σας την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα και το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2022 στις 7 για την επιτήρηση και την ασφάλεια όλων μας και την καταγραφή τυχόν επεισοδίων από διάφορους κακόβουλους ανθρώπους. Με σεβασμό ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.