ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: Με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών ξεκινά η διαδικασία για το έκτακτο επίδομα θέρμανσης 2018. Αποφασίστηκαν τα κριτήρια για τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι. Η εν λόγω τροποποίηση προβλέπει ότι στην Α΄ Κλιματική Ζώνη, για κάθε λίτρο πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης που θα καταναλώνεται, θα χορηγείται ποσό επιδόματος 0,25 ευρώ, και στις Β΄, Γ΄ και Δ΄ κλιματικές ζώνες, για κάθε λίτρο κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης χορηγείται ποσό επιδόματος 0,125 ευρώ.

Ξεκινά το έκτακτο επίδομα θέρμανσης 2018 και τα ποσά που θα προκύψουν αναμένεται να καταβληθούν έως τις 28 Δεκεμβρίου του 2018.

Επίδομα θέρμανσης 2018 – απόφαση του Υπουργείου

Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η απόφαση υπουργείου Οικονομικών για να διατεθεί το επίδομα θέρμανσης, στην οποία θα υπάρχουν δύο ουσιαστικές αλλαγές.

Το ποσό της επιδότησης ανά λίτρο θα είναι αυξημένο κατά περίπου 30% σε σχέση με πέρυσι και αναμένεται να διαμορφωθεί στα 15 με 16 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο, από 12,5 λεπτά του ευρώ που ήταν πέρυσι.

Επίδομα θέρμανσης 2018 – Οι ζώνες

Η Β’ ζώνη, περιλαμβάνει τους νομούς Αρκαδίας, Έβρου, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων και Χαλκιδικής,

Η Γ’ ζώνη, περιλαμβάνει τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Χίου.

Η Δ’ ζώνη, περιλαμβάνει τους νομούς Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων, τα Κύθηρα και τα νησιά του Σαρωνικού

 

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.